Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bangarang har nått 2.0

 Mediaspelaren Bangarang har nått 2.0

Ur kde:s synvinkel är den intressant eftersom den verkligen utnyttjar vissa av de så kallade "Pillars of kde". Den använder Nepomuk för att hantera och söka i metadata och den använder phonon för spela media.

http://bangarangkde.wordpress.com/

http://bangarangkde.wordpress.com/blog/

och går att få tag på här http://gitorious.org/bangarang eller om du har arch http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=32915

Dessutom fungerar den riktigt bra, ser bra ut (och har ett intressant gränssnitt) och hanterar både musik och film på ett homogent sett. I vart fall är den en intressant mediaspelare att testa om man inte gjort det tidigare.