Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

John McCarthy är död

De flesta som är intresserade av programmeringen har säkert bläddrat i SCIP, det är det ju bara det där att boken är skriven  med Scheme i åtanke (en lisp dialekt). Det har i alla fall för mig varit orsaken  (inbillar jag mig!) att jag alldrig läst den mera seriöst. Nu har jag börjat lära mig scheme och läsa boken i fråga. Boken är faktiskt bra (hitintills) om än något annorlunda jämmfört med "lär dig X språk" som jag hållt mig till tidigare. Och lisp är verkligen häftigt när man som jag alldrig programerat något annat än de vanliga iterativa språken.

Boken har inte så mycket med titeln på bloggen att göra. Det har däremot Lisp. Ett språk som fortfarande påverkar utvecklingen av moderna språk, 50 år efter att det först konstruerades samtidigt som det i sig själv fortfarande är högst aktuellt. Lisp och den meta-cirkulära evulatorns fader är död.