Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

linux filsystem till windows

Ibland måste jag använda windows xp, främst för att barnen vill spela spel, så funderade jag på hur jag skulle kunna använda windows till mer än bara spel. Problemet var att jag arbetar främst i ubuntu och behövde då få tag i mina filer på min hemmapp i ubuntu. surfade runt och googlade lite och hittade det här kalasprogrammet. Ext2 Installable File System for Windows, ladda ner, installera, gå till kontrollpanelen och klicka på den nya ikonen för att bestämma enhetsbokstav. Och se, nu kommer jag åt mina filer även i windows. Nu behöver jag inte boota om datorn bara för att jag ska arbeta vid datorn.

 

Ha't bra och simma lugnt!