Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KDE4.1

Tänkte dela med mej av mina intryck/problem med KDE4.1. För det
första: Jag kör Gnome och har alltid gjort det. Trivs väldigt bra i den
miljön helt enkelt.
 Nummer två: Jag har inte (vilket jag kanske borde Wink) googlat runt för att hitta lösningar på en del problem/saker som jag inte fattar.

Laddade hem KUbuntu med KDE4 och installerade. Funkade fint och var enkelt. Läste Pluns bogg-inlägg ang. KDE4.1 och följde anvisningarna där. Nu sitter jag med ett nytt fint KDE4.1 Smile

Vid varje ny uppstart så kraschar drivrutinen till ljudkortet (HDA Intel Realtek ALC833 Analog)... Byter drivare till HDA ALC833 och problemet verkar löst.

Lägger in Firefox 3. Direkt börjar jag reta mej på hur den ser ut.. Passar inte in i KDE-miljön för fem öre. Är den gjord för gnome månne? Hur som helst så ser den helt crap ut. En annan sak med Firefox 3 (som inte har med KDE att göra) är att jag inte kan sortera mina bokmärken i alfabetisk-ordning i sidebar:en, har använt FF länge och vant mej att ha bokmärken på en viss plats.

Nästa lilla sak är att jag inte kan ordna ikoner på panelen på ett enkelt sätt. "Drag och släpp" verkar inte fungera. Läste någonstans att man kunde editera ~/.kde4/share/config/plasma-appletsrc men det orkar jag inte Wink Vill kunna göra detta på ett enklare sätt.

Nu låter det som om jag tycker att KDE bara är skit men faktum är att jag gillar KDE. Det mesta ser cleant och homogent ut. Dolphin är riktigt bra likaså startmenyn som jag känner igen från någon Opensuse version som jag provade på. Har för mej att den menyn finns till Gnome också... 

Men KDE4.1 dras med lite för mycket buggar/program-krasher för att jag ska byta nu. Jag kommer att byta, det vet jag, för så bra är 4:an frågan är bara när...

Nä, nu är det dax att sticka ut i solskenet och övningsköra lite motorcyckel Smile

Ha de bra o tack för att du orkade läsa hit.

 

/B

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pbs bild

Hmm, låter som en betaversion helt enkelt. Ljudkortsdrivrutinen och Firefox tema är nog mera (K)ubuntus problem.

pluns bild

Ljudkortet är ett Ubuntu o kärnproblem... 3 eller om det är 4:e kärnan på väg ut.

.

https://lists.ubuntu.com/archives/hardy-changes/2008-June/thread.html

.

Sällan skådad radda med ändringar på en stabil utgåva, maj månad lika mycket.

.

Firefox är en "surdeg" för KDE folket och det blir intressant hur de löser det... personligen kommer jag aldrig att köra Konqueror eller Epiphany (Gnome), lika som att jag aldrig kommer att köra Evolution eller KDEs mailprog.  Kör mycket hellre Mozillas apps.

.

Annars ser det ju riktigt bra ut.....Skrattande

---------------

Theos song

hanss bild

Redan (delvist) löst.

Angående Plasma (skrivbord/panel) så är det mycket kvar innan den når upp till KDE 3.5.x standard. Flytta widgets på panelen är en sådan sak, men var så säker på att det kommer. Annars tycker jag konceptet är mycket spännande, modigt att våga experimentera så mycket. Se det här blogginlägget till exempel - aningen för djärv titel kan tyckas.

Annars är KDE 4.1 inte släppt i skarp version än, den senaste är 4.0.5. Men det visst du nog redan.