Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Jag och mitt Ubuntu 9.10

Jag sitter på en xp pc nu min Ubuntu 9,10 installation gick inte så bra, måste nog vänta till systemet hittar min boot-disk...Ser att det är en järttebugg om man kör Intel med vissa Intel chipset..

För mig känns det lite ovant med Windows och främmande.. Det är klart jag skulle kunna börja böka runt lite för att lösa problemet med min 9,10 installation men känns så bra att bara vänta på en fix för det...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Ubuntu slutade boota för mig när jag uppgraderade från 9.04 till 9.10 så jag installerade Arch Linux med Chakra-projektet Live-CD.

danjeels bild

Jag kunde inte installera 9.10 öht med liveUSB, installationen krashade efter partitionering. Jag körde in 9.4 först och sedan fick jag köra updage-manager -d

Detta var på min eeepc 1000H med utbytt disk, 60GB OCZ SSD.

bultens bild

att uppgradera från 9,04 till 9,10 med updage manager -d kan gå väldigt fel i dagsläget...Vänta en stund eller 20 dar typ...Sen rekomenderar jag absolut en ren installation... 9,04 Har EXT3 vid uppdatering ska den göra om EXT3 till EXT4...EXT4 är standard i 9,10..

danjeels bild

funkade alldeles utmärkt för mig...