Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Charlie: Den som ändå körde Debian...

Den som ändå körde Debian på sin filserver. Ja, det är ju på väg, men inte riktigt klart än. Idag hände nåt som jag inte tror någonsin kommer hända i framtiden. Eller kanske är jag för optimistisk..

Jag skulle fortsätta min backup-kopiering av innehållet på maskinen inför den kommande konverteringen till Debian. När jag kopierade frugans mapp innehöll den 1GB data. Nog för att jag sa till henne att städa lite, men från 36gb till 1 på en natt? Näää..

Gick in i mappen. Flera filer saknades. Många bilder saknades. En hel mapp med bilder från hela 2007 var helt borta. Fler bildmappar borta. Panik. Omstart av maskinen (nu tänker ni "varför?"). Det ÄR en windowsmaskin, dom ska ju startas om. Och mycket riktigt, en inkonsekvenskotroll senare fanns en massa data tillbaka. Mappen med bilder från 2007 var dock fortfarande spårlöst försvunnen, men den återläste jag från nattens backup. VARFÖR händer sånt här? Och snälla, säg att det aldrig kommer att hända när jag kör Debian på maskinen. För det kan ju omöjligtvis (?) vara disken som krånglar, eller...

Hur som helst så är allt utkopierat nu. Så så fort jag har en stund över så är det dags..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

"en inkonsekvenskotroll senare" ?  Stänger ni inte av datorn och låter den köra shutdown ordentligt?  Annars skulle det kunna vara en rutten disk som du säger.

 

Test.

Test.

Kristians bild

GÖR ALLTID BACKUP PÅ ALL DATA DU BRYR DIG OM. Jag tycker inte synd om någon som trots bättre vetande slarvar med backup. Diskar ska du aldrig lita på

---------------------------------------

 

Charlies bild

Jodå, backup finns det. Alltid. Jag litar inte alls på diskar, därför är jag paranoid och backar allt till förbannelse. Vissa data finns alltid på tre, eller fyra, ställen.

Marcuss bild

Backup är viktigt. Tror inte det är debians fel att det försvann. Du får nog köra en ordentlig check på disken.

Charlies bild

Jag kör alltså inte Debian än, tyvärr. Jag önskar att jag gjorde det, men än så länge kör filservern alltså Windows XP. Men jag hoppas jag åtgärdat detta och kör Debian innan helgens slut..