Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

charlie: Kul när någon vågar testa

Jag vet inte om det är tidningsreportaget (se förra inlägget) eller nåt annat som gjort det, men ikväll bad frugan mig installera "Linux" på hennes maskin. Jag valde att installera Linux Mint 5. Min bedömning utifrån mina arbetskamrater (som är windowsmänniskor dom flesta) har jag fått tre intresserade av Linux på allvar tack vare Mint, och dessa tre har valt att fortsätta sina liv utan Windows. I de fall jag delat ut andra distributioner (alla är i alla fall sugna på att testa) har det alltid slutat med att dom gått tillbaka. Helt okej för mig, bara man provar så man vet vad man tackar nej till. Hon har givetvis upptäckt att MSN inte ser likadant ut, men det bär mig emot att installera aMSN till henne, eftersom det känns buggigt. Hellre då att hon får vänja sig lite vid Pidgin en stund.. I övrigt haar det väl rullat på hyffsat. Hon diggar alla skrivbordseffekter, och verkar ha gått in för den här testen med öppet sinne. Kul!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Till aMsn2 har kommit ut med alla dess grafiska gränssnitt så rekommenderar jag emesene, som är ett mycket snyggt och funktionellt program.

andys bild

Är Amsn inte ett grafiskt gränssnitt i dagsläget.

Vad är den stora skillnaden?

FoHs bild

Skillnaden är att AMSN2 använder flera andra grafiska ramverk. AMSN1 använder sig av Tk (därför det ser så "dassigt" ut Tongue), medan AMSN2 ska kunna använda sig av alla möjliga olika ramverk. Bland annat är en GTK-version i/under utveckling.

Hur som helst, aMSN är definitivt inte särskilt buggigt. Jag använder det dagligen (SVN-version) och stöter väldigt sällan på något som jag upplever som funktionshindrande eller störande. Eftersom det är så pass långt i utvecklingen så känns det inte som det kommer in några större ändringar som kan resultera i stora buggar, utan det är mest småfixar. Tror nästan SVN-verisonen är att föredra framför den senast stabila (som kanske innehåller lite fler buggar).

falconixs bild

Emesene kan vara ett bra alternativ som liknar MSN Live till viss del men mycke mer slimmat. Ungefär som Pidgin men mer för MSN Tongue

Kristians bild

Jag kör amsn (från pakethanteraren, det funkar fint), jag testade emesene men det buggade sig något fruktansvärt. GUI:t hängde upp sig var tioende sekund och filskickningar gick i snigelfart (vilket det också gör i alla andra linux-msn-klienter förutom just amsn)

---------------------------------------