Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

charlie: Filservern..

Ja, vad kan jag säga? Man kan inte vara annat än nöjd än så länge. Den har nu puttrat i över en vecka, filer fylls på från den gamla filservern allt eftersom och den bara går och går. Hittills har jag inte märkt av några som helst problem, och konfiguration av både NFS och Samba har gått i det närmaste smärtfritt.

När alla filer är flyttade, och den har fått ytterligare ett par diskar ska jag börja pilla med apache. Maskinen ska ju agera webserver internt här i nätet också. Men jag kan inte tänka mig annat än att det kommer gå precis lika bra.

Vad kan jag säga; Debian is the shit! Och det känns så grymt nice att man har kunnat hålla sig till Debian Stable hela tiden. Inga "ostabila" paket här inte, även om det känns aningen överdrivet att "testing" ska vara just testing så länge. Men, å andra sidan ska jag ju kunna ställa burken i källaren sen, och i princip aldrig behöva fundera över om den är stabil eller inte. Till skillnad från nuvarande, och förra, filservern. Omstart en gång i veckan, annars visste man att den kunde hänga sig när som helst, och då var det bara att traska ner i källaren med tangentbordet...