Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Förändringar

För ganska längesen skrev jag en blogg om att jag tröttnat på ekorrhjulet. Så nu har jag fått ordentligt nog och idag sa jag upp mig.

Min chef sa upp sig för några veckor sedan och efter det har det faktiskt bara gått utför. Det blir ingen ny chef på min avdelning, utan vi ska styras av ekonomiavdelningen. Så jag tröttnade. Idag lämnade jag in papperet, och nu återstår bara en liten kamp om när jag kan gå.

Jag är fri från ekorrhjulet! Jag är fri!

Och innan allt detta såg jag till att ännu en kollega blev med Linux. Hon var trött på sin Windows XP som bara blåskärmade, poppade upp fönster i IE och var allmänt seg. Installationen av Linux Mint 7 tog tjugo minuter och jag har bara hört goda saker därefter. Den enda utbildningen vi hade innan hon körde igång var hur man surfar (vilken ikon man ska leta efter) och var MSN finns. Av förklarliga skäl installerade jag emesene.

Behöver jag säga att jag är glad?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Har du sneglat på nytt kneg eller bara gått ut i en osäker arbetsmarknad med hoppet i topp.

Charlies bild

Papper är skrivna och klara. Dock är det osäkert när, eftersom nuvarande arbetsplats bråkar om uppsägningstiden. Vi är inte riktigt överrens. Än.

Om du vill gå snabbt så brukar man kunna komma överens om man pratar om att sjukskriva sig under uppsägningstiden.

Men allt beror ju på hur man står mot varandra.

FoHs bild

Fast varför skulle de vilja det? Allt som står i lagen är att båda parter har rätt till minst en månads uppsägningstid. Företaget kanske måste hitta en annan liksom, och då vill man väl inte gärna att den som säger upp sig ska sjukskriva sig sista tiden Smile Om Charlie nu inte mår dåligt (psykiskt eller fysiskt) så skulle nog en eventuell sjukskrivning vara ett lagbrott...

amelias bild

Det låter som ett väldigt dåligt tips. Det bästa man kan göra i en sån situation är att hoppas på det bästa och härda ut. Allt för många beter sig illa när de sagt upp sig helt utan att tänka på att de kanske kommer stötta på dessa människor senare i sin karriär. IT-branchen i Sverige är inte så stor som man kan tro. Uppsägningstiden är då de flesta visar sitt rätta jag och det är även så alla ens före detta kollegor kommer att minnas en, vem vill bli ihågkommen som den som hotade att sjukskriva sig utan anledning?

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

Charlies bild

Hur dåligt jag än hade mått hade jag inte gjort det. Det är som kommenterarna du redan fått; IT i Sverige är inte så stort. Jag vill inte få dåligt rykte, jag tänker lämna med flaggan i topp. Jag har ju fått som jag vill, ett nytt jobb. Det blir två månaders uppsägning, och det har jag inga problem med. Då får dom tid att hitta en ersättare och jag får tid att avsluta de stora projekten snyggt (avslut i början av december) samt lämna över all kunskap på ett bra sätt.

amelias bild

Låter som du valt helt rätt väg även om det alltid är jobbigt med uppsägningstiden. Önskar dig all lycka med projekten du ska avsluta och dina nya utmanningar på nästa jobb! Laughing out loud

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

Charlies bild

Tack! Enda nackdelen är att nya stället inte har en iSeries... =(

För jag är lite som du, en IBM-fanboy och glad för AS/400... =)

amelias bild

Oj, finns det flera sånna i Linuxkretsar? Är du ung också? Isåfall har vi pajjat statistiken så det skriker om det tillsammans. Tongue

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

Charlies bild

Jag önskar att jag hade kunnat kalla mig ung. Sweet youth, vart tog du vägen? Jag närmar mig de trettio med stormsteg och är där om mindre än en månad. Så nej, jag är inte ung. Men jag har 35 år kvar till pension, så vi har nog pajjat statistiken ändå! =)

amelias bild

Men herregud! Gillar du AS/400 och är under 30 är du ju rena barnet. *skrattarhögt* Jag tycker själv 30 närmar sig skrämande fort så vet hur det känns, men statistiken pajjar vi nog rätt rejält.

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

Charlies bild

Hahahaha!

Du har säkert läst den, men om jag var intresserad innan så var jag fullständigt frälst efter att ha läst den här; http://www.amazon.com/Inside-AS-400-Frank-Soltis/dp/1882419669

Frank Soltis är ju en av grundarna till 400an. Inside the AS/400 tar en med på en resa som verkar i det närmaste osannolik från början där teknikerna på IBM börjar få idéer om  hur man bör bygga en dator och sen sätter det igång. Man får följa med på hela resan och man får ta del av tänket dom hade när dom designade maskinen. Efter boken förstod jag verkligen hur STOR en 400a är. På alla sätt och vis.

amelias bild

Har faktiskt inte läst den, är frälst ändå. Kanske skulle ta och läsa den så kommer jag vara helt odräglig sedan. Smile

--

Amelia Nilsson 
Linuxchick, Unixtomte, IBM-fangirl, AS/400-munk, Ciscofrälst... o.s.v.
http://www.linuxchick.se

Charlies bild

Åååååååååååh! Jag avundas dig redan. Jag minns kvällen då jag öppnade boken första gången. Jag kunde inte sluta läsa! 

jentins bild

Önskar dig lycka till!!!! Känslan när man väl lagt papperna på bordet är obetalbar :=)

Charlies bild

Tack! Ja, den känslan var nåt alldeles extra!

Lasps bild

 Jag måste få säga att det är helt riktigt gjort att prova nya vägar. Att jentin , JB och nu charlie tar dessa steg måtte vara ett tecken i tiden på att vi är på väg mot en bättre värld säger Lasp och Grattar Er.