Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Podcast om Fri programvara och Öppen källkod

För er som har överseende med smärre faktafel, en något knastertorr uppläsarröst och stolpigt snack så har jag producerat en podcast om Fri programvara och Öppen källkod som ni kan sprida vidare om ni känner för det.

Den finns i både MP3- och OGG-format och använder sig av Creative Commons Erkännande-Icke-kommersiell-DelaLika-3.0-licens, på grund av musiken jag inkluderat. Annars hade jag valt en mindre restriktiv licens, men utan musik kan det finnas risk för insomning. Wink

Let the flamewar begin...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Laddat ner, lite kul med torrent för distribution :]. Har min klient igång och hjälper till med flödet ett tag.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

cryingfreemans bild

Den finns som direktlänkar också, men torrent är väl det minst nedtyngande alternativet. Inte för att så många laddat ner än, men ändå.. Wink

Tack för flödeshjälpen, jonas.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

jeffs bild

Jag seedar också ett tag. Jag är ungefär 50 minuter in i programmet nu och har några funderingar. Den första är nog var du fått musiken ifrån? Jag gissar att det är någon CC-musik? Jag tycker också att det kan bli lite mycket musik, det splittar upp dina resonemang lite väl mycket ibland. Eller så är det jag som inte är superkoncentrerad när jag pysslar med annat samtidigt.

Ibland märks det att du har klippt och spelat in olika delar av programmet i olika tagningar, volymen på ditt tal kan variera ganska märkbart. Ditt resonemang kring öppen källkod och politisk koppling verkar inte riktigt passa in och jag förstår inte syftet med det.

Annars är nog språket ganska avancerat för en fullständigt ointresserad lyssnare, men för någon som har ett intresse och hittar den här för att lära sig mer tror jag det är helt rätt nivå. Jag gillar att du inte dumförklarar dina lyssnare genom att lägga dig på den nivå som en fullkommligt ointresserad lyssnare skulle behöva.

EDIT: Props för motorcykelanalogin vid ~1:00:00! Hela "Linux är Windows"-fudden som många sprider runt måste vi verkligen rätta till.

______________________________________

<

------

cryingfreemans bild

Angående musiken så är den från ccmixter.org och jamendo.com, som jag också säger i slutet av podcasten. Jag ska lägga upp en låtlista på softwarefreedomday.se senare idag, men jag har inte hunnit. Jo, jag tyckte nog själv också att musiken tog över lite, men jag tänkte att det bara var jag som blivit lite trött på den. Jag valde ju inte bara musik som jag tycker om själv, precis. Ska tänka på det till nästa gång dock, tanken var att ge lite eftertänksamhetspauser, på något sätt, men det kanske var mer distraherande än nödvändigt.

Jag vet också att volymen varierar lite, och jag stakar mig på en del ställen, men till mitt försvar ska jag säga att jag prioriterade att få ut materialet (som spelades in nattetid p g a sovande son) innan SFD istället för att pilla med detaljer. 80% av originalidén räcker för att få ut budskapet, resonerar jag. Wink

Språket försökte jag lägga på en rätt så lagom nivå för de som är intresserade som du sa, inte för de som inte är det. Ingen idé att försöka omvända alla. Wink

Tack för feedbacken, jag ska ta med mig den in i nästa projekt. {#emotions_dlg.smile}

(och motorcykelanalogin är ju snodd rakt av från oneandoneis2, bara nedkortad en hel del...)

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

tux-svens bild

Det här har du gjort mycket bra, Tack Mattias.  Jag snabbspolade lite i musiken för jag ville hellre lyssna på din story.. {#emotions_dlg.wink}

Jag skall sprida detta alster vidare.  {#emotions_dlg.smile}

Oavsett om folk har synpunkter på berättelsen eller dess tekniska utförande, så har DU GJORT något - AKTIVT. Istället för att göra INGENTING.  Bara det initiativet är värt en applåd! {#emotions_dlg.laughing}

/Sven

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

cryingfreemans bild

Trevligt. Sprid på bara! Smile

Och tack.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

bittins bild

la den i rtorrent och kmr lyssna på den senare Smile

cryingfreemans bild

Kul. Smile Återkom gärna med vad du tyckte. "Sommar, sommar, sommaaaar" som någon uttryckte det tolkar jag som ett bra betyg, men var gärna lite mer utförlig än så.. Wink

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

Mycket bra jobbat Smile

Jag har inte lyssnat helt klart än men jag gillar det.

Precis i början lät du lite nervös men sen blev det bra.

Jag delar den även över tracker.openbittorrent.com

Jag gillade musiken som gör hela sändningen mera avslappnad och inte bara ett ständigt babblande utan lämnar lite tid för att koppla av och fundera över informationen.

cryingfreemans bild

Tack! Smile Angående nervositeten så visst, jag kunde ha gjort om den några gånger, men jag prioriterade att få ut den över huvud taget framför att pilla med detaljer. Mitt nya ledord är att en "80%ig första lösning funkar bättre och är mindre krånglig att åstadkomma än en 100%ig".

Det är bland annat därför ni lyssnar till en podcast och inte ser på en video, eftersom det är enklare att göra en (helt godkänd) podcast än en (någorlunda bra) film. {#emotions_dlg.smile}

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

cryingfreemans bild

Skulle förresten vara trevligt att höra ifrån er som lyssnat på podcasten om ni tycker att jag ägnar mig åt för mycket Microsoft-bashing? Tanken var att jag skulle ta upp de problemområden som finns och belysa det med konkreta exempel, men eftersom Microsoft är en så dominerande spelare så är det omöjligt att inte ta upp dem i alla dessa sammanhang, både om öppna dokumentformat och öppen källkod.

Jag har verkligen inte som avsikt att svartmåla Microsoft för på det sättet får man inga anhängare, men som sagt det är oundvikligt att nämna företaget i dessa sammanhang. Smile

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

Jag reagerade inte på det.

Tycker det var bra uppvägt, du använde fakta och jämförelser så det var ingen ren baktalning.

bittins bild

trevlig podcast även fast det inte alltid var musik jag gillade Tongue

cryingfreemans bild

Hehe, tanken var väl att visa på bredden av musik och inte bara sånt som jag tycker om själv. Sen får du dra dina egna slutsatser om var det jag gillar slutade och började. Wink

Men kul att du tyckte om den.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

hassekalles bild

Mycket bra och mycket intressant. Hoppas på fler podcasts från dig, gårna med liknande ämnen.

Stort tack!

cryingfreemans bild

Kul att du gillade den. Jag håller på med att förbereda för en film nu, men när den är gjord så ska jag försöka skapa podcasts med jämna mellanrum. Får se vad fritiden tillåter. Wink

_______________________________________

linuxnyheter.se