Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Öppen källkods-LAN i Östersund 8-10 okt

Klockan 16.00 fredagen den 8 oktober slår vi upp dörrarna till Tingssalen i Gamla Tingshuset och Östersunds första LAN med tema Öppen källkod.

Vi kör allt som går i den öppna källkodens tecken, från spel och 3D till programmering och utveckling. Spel som inte är öppen källkod är givetvis också välkommet om man så önskar.

Under lördagen mellan 12-16 demonstrerar vi Linux i foajén och då är det drop-in för alla som vill prova på. Vi hjälper till att få Ubuntu installerat på din dator om du så önskar, eller de open source-program eller den Linux-distribution du vill ha.

100Mbit/s switchat nätverk finns, men nätverkskablar medtages. Server med versionshanteringssystem, mängder av nedladdningsbara Linux-spel och LAMP-stack finnes. Annat installeras vid behov.

Vi räknar med att runt 35-40 personer får plats och det är först till kvarn som gäller.

Frukost och standardmeny serveras till självkostnadspris på Café Tingshuset som har förlängda öppettider den helgen.

Fri entré.

Anmäl er gärna på Facebook-evenemanget.

http://grupper.ubuntu.se/ostersund