Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fullt stöd!

Jag blivit lite besviken på att mitt Wlan i min nya Eee PC 1000H inte har speciellt välfungerande Wlan drivrutin. Detta var några veckor sedan. Idag laddade jag ner en ny uppdaterad drivrutin (2.1.1.0 släppt 24/4) som enligt change log skulle fixa buggar med Wpa-Supplicant. Jag hade inga stora förhoppningar då jag provat två olika versioner tidigare. 1.8.0.0 som kommer med Ubuntu 9.04 och 2.1.0.0 som släpptes i början av veckan. Men jag tankade ändå ner och ändrade config.mk och kompilerade

$ make && make install

Sedan tog jag bort den gamla modulen och körde depmod och sedan reboot. När ubuntu sedan bootar upp så lyckades jag äntligen komma åt mina WPA2 skyddade nät! ÄNTLIGEN! Grymt jobbat av RaLink som dessutom släpper sina drivrutiner som GPLv2.

Någon mer som har problem med rt2860/RT2870:

http://www.ralinktech.com/ralink/Home/Support/Linux.html