Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Inte en ont anande ny linuxanvändare.

Idag har jag gjort två goda gärningar, Jag har "fixat" en tjejkompis dator och jag har givit henne ett fritt operativsystem. Hon blev väldigt glad att hennes gamla HP-laptop kändes snabbare än med XP, och förvånad när hon inte behövde skivan med program för att få hennes digitalkamera att fungera.

Den här tjejen har i princip 0 datorvana, kanske var det därför hon inte tittade snett på mig när jag bootade ubuntu 9.10 på hennes laptop? Hon vet ju knappt hur man hanterar en dator med Windows? Jag hade inte mycket tid att visa henne runt i ubuntu, men jag tror faktiskt att hon kan lära sig hitta själv. Hon har inga fördomar om var hon borde hitta saker o ting.

Jag tror och hoppas att hon kommer trivas med linux, vem sa att linux bara var för nördar?

PS, snälla. börja inte tjaffsa om att det "faktiskt finns andra nybörjardistar än ubuntu", för jag bryr mig faktiskt inte. Det är den dist som alltid funkat mest smärtfritt för mig när jag vill ha igång en burk snabbt o enkelt. DS

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Bra jobbat danjeel.  Det är på detta "gerilla-liknande" sätt vi sakta men säkert sprider Linux. Jag antar att du även erbjöd ett "supportavtal".  Det vågar man när det gäller Linux, det brukar aldrig vålla en några problem...  Smile

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

danjeels bild

Självklart kan hon höra av sig om de skulle vara något.. Hon har inte hört av sig ännu Wink

polters bild

Min svärmor klarade sig utmärkt med Ubuntu under flera månader. Jag behöver hjälpa en gång endast, och då handlade det om installation av djvu-plugin.

Charlies bild

Jag gjorde samma sak med en jobbkollega för några veckor sedan. Hennes stationära burk var seg och full av virus. In med Linux Mint 7 och visade henne aMSN samt Firefox. Sedan dess har jag bara hört positiva saker.

pcfixarens bild

jag träffade på en perosn som jag hjälpte över till linux för 4 år sedan när jag var på affären häromdagen.

Han har aldrig hört av sig så jag troddde att han hade varit missnöjd och installerat windows igen men  var fortfarande helnöjd med ubuntu fast han sa att det hade blivit dags att lägga in en nyare version än 6.06 som han fortfarande kör. Bla  för att internetbanken inte fungerar längre så jag ska hjälpa honom med det inom snar framtid

hans arbetskamrater var mäkta imponerade av att han körde linux trots att han inte alls hade stora kunskaper när det gäller datorer

sådant är alltid kul att höra

_____________________________________________________________________ Köp din Ubuntu-dator hos: http://ggsdata.se , http://compless.se, http://www.effbe.se http://www.ferni.se

Ubuntuforum på svenska www.ubuntu-se.org

danjeels bild

Oj, det har ju hänt en del på 4 år dessutom

uffe_nordholms bild

Vad skulle ha hänt på fyra år? Ja, jo... Vista har kommit, setts och floppat. Men mer än så?  Jasså, du menar inom open sourrce-världen... Jaha, då är det ju förståss något annat!

danjeels bild

Vad skulle jag annars mena?