Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

15-årig datorexpert!

Vår 15-åriga dotter kom hem och berättade att hennes musiklärare sagt att han tänkte testa linux. Varpå hon frågade: Vilken linuxdist tänker du testa? Läraren svarade: Vaddå, jag tänker testa linux! Dottern svarade: Ja, men det finns sisådär 30 populära linuxdistar + ett gäng mindre linuxdistar, så du får nog begränsa dig till några av dessa. (Vid detta laget sitter större delen av klassen med hakorna i golvet) Dottern sa åt läraren att googla lite på vad han kan tänkas vara intresserad av. Sedan sa hon åt honom att när han har lite mer koll så skulle hon kunna fixa en live-dvd åt honom så han får testa. Några av killarna i hennes klass talade efter lektionen om för dottern att inte nog med att hon anses som plugghäst utan hon anses också som hela skolans datorexpert.

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Härlig historia, kul att lärandet kan gå åt båda håll.

danjeels bild

Intressant Laughing out loud

desirees bild

Kan berätta att ingen av våra 2 döttrar är några direkta plugghästar. Däremot sköter de skolarbetet bra, vilket vi är glada för. Smile

Ibland undrar jag hur länge Linux ska få leva med stämpeln svårhanterligt och krångligt.
Vad jag fattar verkar det dessutom som att Fönster har kopierat en massa saker från Linux...

Nix, vi håller oss allt till Linux hemma här, känns liksom bäst så  Laughing out loud

 

Désirée ingen kan allt men alla kan något

valdermans bild

Det låter som en lysande uppfostran där! Var fanns alla såna tjejer när jag var 15 egentligen?

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

edit: raderade svaret då det kanske inte var så snällt

desirees bild

Nille, du är väl alltid snäll!  Wink

Jonte är ju så bra på att dela med sig av sina kunskaper, så tjejerna lär sig ju snabbt mer och mer  Laughing out loud

Valderman, det är väl fortfarande rätt ont om tjejer i Linuxvärlden, även om det kommer några då och då  Smile

 

Désirée ingen kan allt men alla kan något

ninnas bild

Roligt att hon anses vara och är experten! Läste för något år sedan i en artikel om utbildningar och elevernas kunskaper. Där stog att på IT och teknikutbildningar är tjejerna som kommer in stjärnorna i början men sedan kliver de självmant tillbaka för killarna efter hand så att det är de som får visa sina kunskaper. Hoppas så att det inte stämmer nu för det låter inte bra!

Marcuss bild

Eh... Ja, inte för jag vill skapa någon genusdebatt, men den som skriker högst får mest?!

jonasbjorks bild

Efter att ha jobbat nio år på teknikprogrammet och elprogrammet som får ses som pojkdominerade utbildningar kan jag ju slänga in vad jag upplevt i denna debatt Smile

De tjejer jag haft i utbilning har varit mycket mer studiemotiverade än killarna. Killarna "är redan experter" och kan allt (dvs, de kan installera spel och spela dem) så de behöver inte plugga. Tjejerna däremot har en syn på sig själva att de inte alls kan datorer och kämpar mycket hårdare. Tjejerna skriver bättre uppgifter, skriver bättre kod och designar bättre nät. De är nogrannare och effektivare.

För ordningens skull skall jag väl också skriva: ja, det finns undantag.

Skall man se det väldigt krasst och politiskt inkorrekt är en tjej den bästa IT-människan att anställa. Tjejer ligger lägre i lön än killar, de är mer drivna och känner att de behöver bevisa att de kan - hela tiden, de är nogrannare och kommer ge ditt företag mycket mer än vad en kille kommer.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

valdermans bild

Dessutom är det ju bra PR att ha en så progressiv jämställdhetspolicy. Wink

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん