Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Olika - Lika?

Okej  det vart visst lite väl häftigt med kommentarer i min senaste blogg angående Sydafrika. Dock tycker jag att det var orätt att plocka bort hela den ursprungliga bloggen. De av er som valde att plocka bort hela bloggen gjorde därmed ett aktivt val för de som hade synpunkter mot mina och eller Jontes synpunkter i min blogg. Samma människor valde troligen att låta en annan LP-medlems blogg stå kvar efter visst rensande av kommentarer. Detta tycker jag är ojuste,  antingen väljer man att radera samtliga kommentarerer eller bloggar, men att godtyckligt välja ut vilka som ska vara kvar är väl inte så värst bra. Orginaltexten i min blogg från 16/12 enligt nedan är:

*Nyss hemkommen från ytterligare en visit i Kapstaden. Återigen måste jag konstatera att det är mäkta imponerande hur ett land kan "glömma" att fixa infrastruturen på ett så effektivt sätt som de lyckas med i Sydafrika. Ska bli mycket intressant att se hur de kommer klara fotbolls-VM, enbart Tysklands TV och radio ska ta ner 36 stycken 40" Container inför detta evenemang.

Själv brottades jag med att få trådlöst internet med hjälp av hyrd dongel att funka. Först hade pappas gode vän hyrt både laptop och dongel åt mig som jag använde första veckan. Funkade bra i och för sig, men man föredrar ju sin egen lilla säkra dator  Wink Därför testade jag att plugga in dongeln i min dator och jo, upp kom den men ut på nätet - nix. Ville ha lösenord och användarnamn hur än jag bar mig åt. Botade om till FönsterXP och där minsann kom jag ut på nätet.

Tyvärr tycktes inte ens datorfirman som hyrde ut laptopen och dongeln ha hört talas om Linux. Den hyrda laptopen hade ett antivirusprogram som inte längre fungarade (syntes via varningstexterna stup i kvarten på skärmen) Inte vet jag men antagligen ominstallerar de XP efter varje uthyrning. Man kan ju fråga sig varför de inte använder till exempel Ububtu eller något annat vettigt os?

Väl hemma möttes jag av min underbara familj och ett vackert snötäckt landskap. Till och med SJ passade tiden - nästan i alla fall ;-)  Vi har det allt bra gôtt här i den höga Nord Laughing out loud

Allt gott till er Alla!*

Jag kan inte se att det finns något stötande i ovanstående text. Så därför undrar jag varför ni valde att plocka bort mitt blogginlägg? Jag har fram till nu alltid hävdat att LP är den absolut bästa linuxportalen som finns och jag hoppas att jag inte ska behöva ändra denna min uppfattning!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Jag kan inte se något stötande i detta heller. Tycker det är intressant med insikter hur det ser ut på andra håll i världen. Det är en lång väg kvar innan Linux ses som något självklart och inte som något konstigt. En bit kvar, även i Ubuntu-grundarens hemland.

----
Linux växer snabbast!

abergmans bild

Hej!

Nu ska jag tjöta lite i egenskap av moderator:)

Jag har gått igenom det gamla inlägget (Det är inte raderat, bara avpublicerat). Och utan att ha pratat med den som avpublicerat det så är jag säker på att den avpublicerats pga kommentarerna började spåra ur och gå in på personangrepp. Så den har således inte avpublicerats pga själva blogginlägget utan pga kommentarerna.

Vad som raderas/avpubliceras eller inte är inte beroende på vilken dist eller ämne som avhandlas, utan att inlägget/kommentarerna/bloggarna ska följa svea rikes lag och de regler som finns uppsatta på LP. Om du försöker skapa ett nytt inlägg så kommer du se vilka regler som gäller för inlägg, samma regler gäller för kommentarer.

Jag hoppas det blev lite klarare nu? Säg till annars så kan jag försöka förklara bättre!

Andreas

 

 

Tycker det känns kontigt att ett helt blogginlägg med kommentarer försvinner för att något inlägg gott för långt.

Är det inte bättre att redigera just personangreppet (om det är så grovt att det krävs) i inlägget och sedan skicka en varning till användaren.

Att censurera är aldrig rätt, men tror inte jag behöver förklara det då jag redan gjort klart min ställning tidigare när detta varit på tal.

Måste du sedan gissa varför saker avpublicerats så undrar jag varför det inte finns en kommentar i moderator läget om varför den togs bort, det brukar man väl lägga till.

 

abergmans bild

Det finns en funktion för det, men såvitt jag kan se har man inte använt den. Som jag skriver lite längre ner så ska jag be Jonas kika på det när han har tid.

 

 

tux-svens bild

Till desiree:  Nej ditt inlägg är intressant och verkligen  inte på något sätt stötande.  Det hela låter mer som att du utsatts för "kollektiv censurering"  (Jfr kolllektiv bestraffning). 

Till moderatorn:   Det  är  bra att vi håller en "god hyfsnivå" här på LP.   Men censurera endast den som gått utanför ramarna.   Ta bort det inlägget och lägg dit en kommentar om varför.   Sker det fler ggr så är det  bara att ta bort inloggningsmöjligheten för vederbörande. 

Vi skall inte köra med trubbiga verktiyg här på LP,  kirurgskarpa och rättvisa skall de vara.    Wink

 

Edit:  rättning av diverse stavfel.

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

abergmans bild

Absolut ska vi inte moderera mer än nödvändigt, och det är väldigt sällan vi faktiskt måste göra något.

Som sagt så vet jag inte exakt varför hela inlägget togs bort, men jag ska be Jonas kika på det.

 

 

frilas bild

Helt ok! Förstår inte hur denna text kan reta någon?

(Fast det är ju klart att det finns ett antal "vilsna själar" här på portalen som alltid anser sig ha rätt och aldrig skräder sina ord när det gäller att upphöja sig själva i sin outrundliga vishet och ensamrätt på vad som är rätt och fel...)

leochingkwakes bild

Borttagningen av den sagda bloggen hade inget med blogginlägget att göra utan den diskussion som fördes efteråt till denna blogg. Jag tycker inte att man skulle tagit bort bloggen men att man vidtog åtgärder med tanke på kommentarsdiskussionen tycker jag var helt rätt.

Det är väl lätt att känna sympati när man inte har hela historien. Det är ju alltid lätt att tjäna poäng om man utelämnar det som var orsaken till det hela.

kyllings bild

När man besöker eller arbetar i Sydafrika skall man var medveten om att landet brottas med stora problem. I de avseende verkar ditt problem vara ganska överkomligt. Det är också stora skillnader på var du befinner dig i Sydafrika. Det finns områden som du inte saknar någon form av bekvämligheter, med andra ord stora kontraster. 

Kylling

valdermans bild

Jag instämmer i att det var rätt onödigt att plocka bort originalinlägget, men din fejkade förvåning är ju bara rent trollande. Jag hade gärna sett även kommentarerna stå kvar, som en påminnelse om att även vuxna människor beter sig som femåringar ibland.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jontes bild

Valderman förnekar sig alldrig, -"men din fejkade förvåning är ju bara rent trollande.".

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink