Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Long time no see

Hej alla linuxvänner, det var längesen!

Jag har haft mycket annat för mig och tyvärr inte haft tid att vara här inne. (Bland annat är jag ju "tvungen" att baka bröd och laga mat åt min kära familj, fast det är meningslöst eftersom det tar slut hela tiden ;p ) Sen är jag ju en bortskämd typ, sen snart 4 år, eftersom Jonte tar hand om alla våra datorer Smile Finns ju många fördelar med att använda linux, utöver att Jonte och jag träffades här Wink
När jag ominstallerar datorn med suse får jag ett fullständigt os med allt vad jag behöver för mina dagliga behov och intressen. Jag får med hela libre-office, diverse bildbehandlingsprogram som exempelvis digikam och gimp, chattprogram och mycket mer + att jag slipper springa ut på nätet och leta drivrutiner. Ärligt talat fattar jag inte att vi är så få linuxanvändare, eftersom det där stora os:et först måste köpas, sen måste man köpa till alla nödvändiga program + att man måste ut på nätet för att få fatt på x antal drivrutiner. Idag är suse och säkert många andra linuxdistar lättanvända, stabila och bra produkter som de flesta, även icke datorkunniga, kan använda.
Nu har jag börjat med en ny fristående hemsida, så jag undrar över några saker:
Vilken plattform är mest optimal för mig som suseanvändare? (Just nu kör jag i webhotellets egna mallar, vilket inte känns så där alldeles optimalt)
Jag vill även ha ett diskussionsforum kopplat till hemsidan, hur löser jag det på bästa sätt? (Alltså jag vill inte bara ha ett epostformulär, utan jag vill ha möjligheten att öppet diskutera med mina läsare, utan att min sajt blir full av diverse inlägg) Hoppas att ni fattar vad jag menar.
Så gott folk, vad säger ni om detta?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Du letar efter ett bra CMS och jag skulle rekommendera Drupal (drupal.org) som vi kör på linuxportalen, eller om du tänker dig någon mindre sida så skulle nog WordPress vara tillräckligt. WordPress har en stor fördel, de har en aktiv svensk community.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

pingus bild

Inget svar på frågan, men ett litet tips ang. det där med bakningen och "... det är meningslöst eftersom det tar slut hela tiden.."
Använd här samma princip som jag använder vid inköp av mat, frukt mm! Mao (nej, icke Kina-diktatorn utan gammal förkortning för "Med andra ord") baka äckligt bröd!
Räcker garanterat aslänge, och du får massor med tid att hänga på div Linuxställen!

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

Så du äter äcklig frukt och mat för att det ska räcka länge? Laughing out loud

Vad gör man inte för lite tid bakom skärmen ibland Wink