Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubunto

hej! någon som kan hjälpa mig, har installerat ubunto 10.04 på min dator, men kan inte få den till att hitta mitt modem teliagateway. hur installerar man hårdvaran när den inte hittar den?

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Vet inte riktigt vad du menar med Telia Gateway-modem. Jag tycker det låter som ett vanligt ADSL-modem och då hittar det modemet genom nätverkskabeln, det ska inte behövas någon som helst installation (det installeras inga drivrutiner på Windows heller, vad jag vet).

Om det är något sorts mobilt bredband du menar, så rekommenderar jag dig att testa med den senaste versionen av Ubuntu istället, då den version du testar är över ett år gammal. Normalt sett så stoppar man bara i mobila modem så fungerar de.

Lyfangs bild

System > Inställningar > Nätverksanslutningar

Om det är ett 3G-modem

Program > Tillbehör > Terminal och skriv in i terminalen:

lsusb

Posta resultatet genom att kopiera och klistra.

Om det inte är det, finns det något lösenord?