Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

EVE Online snart "öppen källkod"?

Tydligen har någon fått tag på källkoden till spelet EVE Online och släppt den på en site med länkar till upphovsrättskyddat material. Tydligen är det inte hela källkoden utan "dekompilerade" phytonfiler (har inte kollat). Nåja.. jag skulle vilja att CCP släpper källkoden till klienten under GPL så slipper de oroa sig. Cool

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Det fina med öppen källkod är att det stimulerar utbytet av kunskap och alla parter som ingår i utbytet gör det av egen fri vilja i en skapande process. Detta är i motsats till piratkopiering där fildelarna leker robin hood och inte ger något tillbaka till skaparna.

Om CCP i framtiden bestämmer sig för att öppna upp sin kod så hoppas jag att det sker av helt andra skäl än att någon pirat varit framme. Ett bra skäl skulle kunna vara att spelet därmed kan inkluderas per default i de populära linuxdistarna och således bli populärare och få fler spelare (mer pengar till företaget bakom).

---------------------------------------

 

mindlights bild

"...av helt andra skäl än att någon pirat varit framme."

 

Så han är pirat alltså? Han som snodde och släppte koden?

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

pluns bild

Som jag uppfattat det via bla utdrag av chatloggen mellan honom och

speladmin så var han uppriktigt förbannad över spelets säkerhet för klienterna.

Som hämnd så dumpade han ut källkoden som ett mindre antal spelare hade tillgång till.

Jag har också svårt att se hur "debet o kredit" går ihop för ett spel som kostat några manår att utveckla.

Kristians bild

"Pirat" benämner egentligen folk som rånmördar till sjöss, så källkodstjuv kanske är ett bättre ord i detta fall?

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

Jo, det verkar ju vara en bra metod - att tvinga fram släppandet av källkod. Antar att utvecklarna känner sig jävligt motiverade att släppa sin källkod fri nu. Jag tror tvärtom, att de är skitförbannade (det hade jag varit) och överväger att använda hårdare kopieringsskydd och skydd över huvudtaget. Vad är det för värld vi lever i, där folk ens tänker tanken att våld/brott skulle göra att man når sina egna mål?

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

distens bild

Kanske skulle ha skrivit att jag inte tycket detta är bra. Stöld är stöld. De har all rätt att ha sin källkod stängd. Som jag har uppfattat det så var det inte hela källkoden de fick tag på. Vilket är bra.. Tydligen kan man "reverse engineera" pythonbinärer så man får ut källkoden. Jag visste inte ens att detta var möjligt. Som jag har förstått det så är python ett scriptspråk så filerna bör då bara vara krypterade på något sett. Men om man gör en RE så bör inte kommentarer i koden finnas med m.m. Någon som vet mer än jag?

Det skulle vara trevligt om de släpper källkoden till klienten under tex GPL. Men av rätt orsaker självkart.

--------------------

Play Ogg