Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fedora på PS3

Efter ett misslyckat försök att få in Fedora 8 på min ps3 (vägrade att boota efter installation) så bestämde jag mig för att installera Fedora rawhide (Fedora 9) istället.

Så jag laddade ner bootcdn och provade en nätverksinstallation. Allt gick mycket smidigt, behövde inte ens skriva extra startparametrar till kärnan och fick till och med en grafisk installation (var textläge på Fedora Cool i 720p. Vid frågan om vilka paket som skulle installeras valde jag bort saker som jag inte behöver på en spelmasin, som skrivarstöd, Office, Grafikprogram och bytte ut Gnome mot den mindre resurskrävande XFce.

Efter ett par koppar kaffe (ca en timme) var installationen klar... skulle den boota upp utan problem?? Svar: JA! Skrattande

Hade tänkt bifoga en bild hur det ser ut på en 79 tums projektorduk men det gick inte.. fick ett felmedelande:

Den valda filen dsc00587.nystorlek.jpg kan inte bifogas till detta inlägg eftersom utrymmeskvoten på 1 MB har nåtts.

Nåja.. får bli en annan gång. Glad Som det ser ut nu så kommer Fedora 9 fungera bra på PS3an när den blir släppt. nu är det bara lite finjusteringar kvar som att stänga brandvägg, selinux och annat onödigt.

Nästa projekt: installera scummvm och Monkey Island 3!!