Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

The story so far...

Som en del av er sett kämpar jag för att konvertera till Linux på hemmets datorer, bäst har det gått på min lek/spel burk som jag dualbootar med XP & MEPIS för att kunna spela spel när andan faller på, jo det går att spela under Linux åxå, hat Q3 som funkar fint, skall utökas med Doom 3 & några andra FPS som går naturligt under Linux.
Det jag saknar är möjligheten att köra med 2 skärmar, har inte fått det att fungera, det är en 17" & en 19" problemet är att jag kan inte få till det med olika skärmupplösningar, men det löser sig nog.
Mina största problem är laptoppen, en IBM ThinkPad R50e som jag inte kan få herbinat, sleep och lite knappar att fungera, skrollknapp och fram-bak knappar som styr webbläsaren.
Både den stationära och laptoppen kör jag MEPIS på.
En server är åxå i nåtverket, där snurrar en ClakConnect på. frid och fröjd? Inte riktigt, har strul med att få fart på en FTP och att den låsersig när jag kör över stora filer till den.
Sedan har vi en laptopp som min sambos dotter har från skolan, på den lär XP få vara ifred.
Vad sker närmast?
Var nere hos den lokale datorhandlaren för att köpa en webbkamera till styvdottern i julklapp, och kom ut med ett nytt moderkort, 754 processor och 1024 i ram & en webbkamera.
Det som skall ske under julhelgen är en uppdatering av spel/lek datorn med de nya prylarna, uppgradering av servern med delar från lek/spel datorn.
Kommer nog att behålla OS installationerna på lek/spel burken men byta på servern, antingen nyinstallation med ny version med ClarkConnect eller hitta på någon ny dist, är lite nyfiken på OpenSUSE, det som tilltarar mig är utsikten att köra YAST via putty.
Vad som sker får framtiden utvisa.
En sak är säker, frågor kommer att ställas.

Del 1 i uppgraderingen har inletts, med problem, stoppade in det nya moderkortet med ny CPU och minne i den gamla lådan med resultat att skärmen är svart...
tillbaka till ruta 1