Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bokföringsystem

Då är det äntligen gjort,

Haft kontakt med en organisation som eventuellt kommer ge mig en ansenlig mängd pengar för att jag skall sätta mig på heltid och utveckla en ekonomi applikation som kommer fungera i bland annat Linux. Mjukvaran är riktad till främst småföretagare men finns absolut inget som hindrar att man sköter privatekonomi där i. Om ungefär två månader får jag reda på om mitt projekt är ett av dem som de tycker är värt att finansiera. Jag kommer dock engagera mig i det ändå, dock kommer det ta rejält mycket längre tid att utveckla Sad

Var rejält skoj. Var på mässa i onsdags-torsdag och de flesta jag presentera min lite smått unika lösning för var rejält intresserad och två tog till och med mitt visitkort för de ville absolut återkomma. Så vi får se, om allt går som planerat kommer vi få se en rejält fin, GRATIS, lösning som hanterar ekonomi, faktura, inverterare och kundregister Smile

Idén kommer ifrån när jag hjälp min granne med att göra halv roliga exceldokument för att sköta hans körjournal m.m. vilket fått mig se att småföretagare lägger ner enorma mängder tid på sin ekonomi och fakturering. Jag räknar med att min lösning skall kunna sänka tiden man lägger ner kraftigt.

Så får jag investerare så kommer den som är intresserad att få prova köra mjukvaran till försommaren 2010.

Så ha det gött alla där ute, nu skall jag återgå och fira min 27års dag med min familj.

*kram till hela linux sverige från Ein*

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

valdermans bild

Eftersom du överhuvudtaget inte nämner licensen förmodar jag att det inte rör sig om FOSS?

--
valderman är i den positionen att han inte behöver "argumentera"
för vare sig det ena eller det andra. Det han gör är alltid i princip
rätt och genomtänkt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

ein.anderssons bild

Jag nämner inte licens nej. För har inte bestämt mig vilken det blir ännu. Själv älskar jag BSD licenserna. eller om det blir någon form lättviktare av GPL. Dock hängder det också lite på investeringarna. Säger de att projektet inte får vara öppet så säljer jag nog min själ eftersom jag tycker det är viktigare att göra något jag tycker är skoj samt att linux får bra program öppna eller inte. Dock kommer jag isf släppa öppna API:er och specifikationer i stället.

--
QuadMotion - bringing you torque
Sveriges största nyhetskälla om elfordon!

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

polters bild

Nej licens är inte så jäklars viktigt, men om jag fick välja så skulle det nog i dagsläget bli BSD.

Hoppas du får finansiering av det projektet.

Just bokföringsprogram finns det för få av i linux för småföretagare.

Lycka till Smile

jonasbjorks bild

Roligt med konkurrens! Smile

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Konkurrens? arbetar du med ett liknande projekt?

jonasbjorks bild

Utan att säga för mycket.. Ja.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

janneks bild

JFS

 

l

 

pingus bild

Intressant!
Har sökt efter bokföringssystem i Linux, vill kasta ut mitt bedrövliga Xor f Win.
ElliconExpress och JFS. ElliconExpress ser bra ut men bedrövligt att hantera. JFS går inte installera ("Could not untar archive. Aborting.")
Funderar startkt på FortNox - webbaserat vilket är bra, men gillar inte principen med månadshyra.
Hansas program är för dyra.

Så jag ser fram emot ditt!

----------------------------
In Pingvino veritas!
http://blogg.skuttungecity.se/harald

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

mindlights bild

"Funderar startkt på FortNox - webbaserat vilket är bra, men gillar inte principen med månadshyra."

På vilket sätt är årshyra bättre?

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

pingus bild

Nå, var nu inte perioden jag syftade på - gillar inte att hyra program öht.
Har inget emot att köpa, men engångskostnad då. (FortNox kan man inte köpa efterosm det körs på deras webbserver.)

----------------------------
In Pingvino veritas!
http://blogg.skuttungecity.se/harald

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

mindlights bild

FortNox är en SaaS-lösning där du kan nå din bokföring etc där du har tillgång till internet och en webläsare.

Svårt att bedriva SaaS-verksamhet utan hyra...

De flesta vill ha den support de får från FortNox var månad... vad de inte vill ha är strul med klienter och nertid p g a uppgradering av systemet...

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

janneks bild

JFS är bäst på linux för närvarande och fungerar perfekt, installation absolut inga problem du måste ha ett väldigt speciellt system. Jag gör all bokföring f.n. i JFS. ska inom kort börja även använda fakturadelen. dock inte nöjd med så små teckensnitt i sidfoten , men man får väl ta det tillsvidare.

 

l

 

pingus bild

Inget speciellt alls med mitt system, kör Debian stable på en Intel P4.
Har laddat ner filen flera ggr, samma felmeddelande varje gång.

----------------------------
In Pingvino veritas!
http://blogg.skuttungecity.se/harald

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

pingus bild

Hehe,hihi,hoho...
Gick utmärkt när jag flyttade installationsfilen från sambaservern! Ska testa denna då.

----------------------------
In Pingvino veritas!
http://blogg.skuttungecity.se/harald

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

janneks bild

jaja . därserman. jag installerade lokalt i hemmappen. och sen gjorde jag jfs katalogen  osynlig ifall min assistent skulle bli galen och börja radera kataloger i home. Direktutskrift fick jag dock inte att funka men allt kan ju skrivas ut till pdf -fil så det går ju att skriva ut på det sättet. Berätta hur det går. vi kanske skulle ha en JFS -tråd här på forumet, det är ju som sagt opensource numera.

 

l

 

andys bild

Strunt samma om den blir FOSS, om någon betalar dig en del pelar att göra det så är det upp till dem, även då vi helst hade sett det helt öppet.

Men i dagsläget när det ser ut som det gör så ska vi vara glada att någon väljer att satsa på detta Smile

Jag själv kan mycket väl tänka mig att köpa produkten när den är klar, om jag anser att den uppfyller mina behov.

Lycka till jag välkommnar detta.

johnh3s bild

Det finns riktiga bokföringsystem för Linux också:

http://www.ggsdata.se/adobe/firstoffice.html