Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bluffen med spotify offline synk

Läste på spotifys blogg och i media att de numera har offline stöd. Glad i hågen rusade jag till deras websida slängde på 99kr och fick mig en månadas premium. Satte igång offline synk. Vad möts jag efter ett lite tag då To many tracks selected for offline mode" nu stör jag mig inte genrelt på att de spärrat till 3333 låtar (15Gb) utan stör mig på att de inte informerat om att det är en gräns. Dum som jag var så förutsatte jag att gränsen var min bandbredd/hårdisk.

Så tack för mig, sista gången jag köper premium tills dom korrigerat detta.

(Idag har dom uppdaterat bloggen och skrivit ut gränsen)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

danjeels bild

När dom lanserade klienterna för Android och iPhone så sa dom 3333 låtar, men varför på datorn kan man undra :/

ein.anderssons bild

Varför på någon enhet?

--
(Alla stavfel nu ser mig skriva är antagligen oavsiktliga eller avsiktliga, oavsätt så är dom där)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

FoHs bild

Jag tycker nog att det är lite väl naivt att tro att man kan offline-synka hela Spotifys utbud... Det är väl klart som korvspad att de har någon slags gräns? Smile 15Gb är ju rätt jävla mycket musik, faktiskt.

ein.anderssons bild

15 Gb är inte alls någon speciel mängd musik om du planerar på att semestera på landet utan internet acess i typ 2 veckor.

15Gb är bara 3333 låtar, de kunde iaf höjt det till ett fint tal på 100.000 låtar.

--
(Alla stavfel nu ser mig skriva är antagligen oavsiktliga eller avsiktliga, oavsätt så är dom där)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

leochingkwakes bild

Sh*t, du måste lyssna rejält på musik. Jag brukar vara rätt nöjd i ett par veckor med dom 5-700 låtar jag får in på min mp3spelare Smile

ein.anderssons bild

så gott som 24/7, dock är jag den typ som sällan klarar av samma låt två gånger.
Sedan stör jag mig inte jätte mycket på bara 3333 låtar, utan mest på att jag inte fick information om det fören 2 dagar efter jag köpte det.

Kan jämföras lite med att du köper en bil med en tank på bensin för 100mil, men du får inte inte köpa mer än bensin för 30mil till den bilen. Detta talar inte tillverkaren om innan du köper den. Därför jag blir irriterad. Hade den saluförts med 30mils spärren så hade jag inte gnällt alls, då hade jag känt till reglerna.

--
(Alla stavfel nu ser mig skriva är antagligen oavsiktliga eller avsiktliga, oavsätt så är dom där)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

leochingkwakes bild

Jo, jag förstår hur du känner. Skulle reagerat likadant. Smile

Jag blev bara så imponerad av antalet du tyckte var lagom. Jag brukar tycka att det är svårt att plocka fram låtar när jag skall fixa spelaren. Men det beror kanske mer på att jag "bara" har 2gb att utnyttja än att jag har mycket att välja från.

ein.anderssons bild

100.000 kanske var lite överdrivet, min aktuella playlist ligger på 53000 nått låtar.

Jag vill bara ha möjligheten att byta, utan att behöva prioritera.

--
(Alla stavfel nu ser mig skriva är antagligen oavsiktliga eller avsiktliga, oavsätt så är dom där)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

leochingkwakes bild

Ok, jag kommer inte ens i närheten av det med min samling. Sen kan jag bara lyssna på en musikstil i taget. Går lite efter humör... Dock har jag löst det någonlunda genom att jag har olika minneskort till mobilen med olika typer av musik. Då får jag en bra blandning utan att det blir tjatigt eller så Smile

Skall försöka köpa mer minneskort och nåt bra sätt att bära med mig dessa så jag har det mesta tillgängligt var jag än är.

FoHs bild

Har du semester så här års? Vad finns det att göra på landet då? Smile Jag tycker du gör en höna av en fjäder faktiskt, även med dina lyssningsvanor. 3333 låtar a 4 minuter räcker till åtminstone 12 timmars lyssnande per dag i två veckor (med reservation för att ha räknat fel). Notera ordet "lyssnande". Det finns ju de som har bakgrundsmusik typ dygnet runt, och då är ju frågan hur mycket man stör sig på att samma låt råkar komma två gånger under en tvåveckors period...

Hur många låtar hade du på lagligt vis tagit med dig på en 2 veckor lång semester på landet för den ynka summan av 50 kr (en halv månadskostnad)? Att köpa 3333 låtar från iTunes hade väl gått på åtskilliga tusenlappar, så jag tycker nog inte det finns något skäl för din irritation på Spotify's sk brist på information.

ein.anderssons bild

Stämmer handlar inte om mängden låtar per lysning, det handlar om att mängden låtar som inte tvingar mig att prioritera. Jag vet inte om jag är på humör för rock, lugnt eller klassiskt.

Samt jag äger ca 10.000 låtar LAGLIGT, då jag har haft 20år på mig att samla. Har ungefär 500 cd skivor samlat under denna tid. Dvs strax över 1st per månad. Vilket inte är omöjligt. Detta är bara det jag äger på skiva.

En genomsnitts playlist ligger på ca 10.000 låtar för mig på spotify. (Max antal man kan ha i en playlist)
Så tycker jag inte det kan vara för mycket begärt att att man åtminstånde kan ladda ner en hel playlist

Min musik 2009-09-30

--
(Alla stavfel nu ser mig skriva är antagligen oavsiktliga eller avsiktliga, oavsätt så är dom där)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

FoHs bild

Ptja... 3 veckors musik skulle det vara enligt Spotifys uträkning på din spellista. Jag tycker det är lite väl extremt att begära något sådant av en i första hand streamande tjänst. Som sagt får man ju ställa det i förhållande till vad du faktiskt betalar för det. Eller vill du påstå att du inte får valuta för pengarna, egentligen? Smile

jonasbjorks bild

Jag kan ju berätta att jag bor på landet. Min granne är en hästhage. Min andra granne är en skog, den skog som utgör en del av söderåsen. Visst har jag två andra hus brevid också, men det är ändå landet. På söndagarna stänger byns enda butik (Coop) klockan 13:00.. Mitt mobila bredband från Tele2 fungerar klockrent, likaså mitt 3 med Turbo 3 abbonemanget. Spotify fungerar att köra på GPRS. Så jag ser inte riktigt problemet. 3 har ju dessutom 3G-täckning i skogen och på andra konstiga ställen där jag varit. Ok, i Torrlösa var det lite problem med mobilen. Det hoppade mellan "en pinne" och "endast nödsamtal" inomhus (3 med 3G).

Vad jag hört är att 3333 kommer från att iPhone inte klarade fler låtar.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ein.anderssons bild

Uppenbarligen befinner du dig inte på samma ställen som mig, när jag är ute hos morfar får man gå(läs förflytta sig) ca 2-3Km för att få 1 streck på mobilen. Oavsätt operatör. Telia, Tele2, Tre. Telenor är dock den enda operatören jag inte provat men rätt säker på att skillnad uteblir). Eller när jag tänkter efter så har min kusin glocalnet som kör i telenors nät, vilket inte fungerar.

Så det finns fortfarande ställen som är radiodöda när det gäller mobiler. Särskilt om man bor på ett ställe som heter "hålan".

--
(Alla stavfel nu ser mig skriva är antagligen oavsiktliga eller avsiktliga, oavsätt så är dom där)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

FoHs bild

Och när du är hos morfar vill du ha 10 000 låtar att välja mellan Laughing out loud

leochingkwakes bild

Det kan ju vara så att även morfar gillar musik. Det är ju inte ett ungdomsfenomen. Musik alltså... Wink

ein.anderssons bild

Faktiskt inte frågat honom vad han gillar.

Men tanken är att behöva slippa prioriterat. Vill inte sitta och "välja" vad jag skall lyssna på innan jag åker, då jag under 14 dagar kan får kraftigt varierande intresse för en musikstil

--
(Alla stavfel nu ser mig skriva är antagligen oavsiktliga eller avsiktliga, oavsätt så är dom där)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

leochingkwakes bild

Jo, jag har haft dagar då det blivit helt fel. Jag har suttit på kvällen innan och plockat och lagt över musik som jag kände för då, men sen inte kände för dagen efter när jag tänkt lyssna.

mindlights bild

Vad mer kan du göra på ditt skitsnabba mobila breddband från 3 mitt ute i skogen när du kör Spotify?

De flesta kan inte göra så mycket mer om de inte vill riskera dropouts i musikflödet...

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

atas bild

Har svårt att förstå att någon vill ha så mycket musik på hårddisken. Det fina med spotify är ju att man slipper ha skiten på hårddisken. Offline syncen är för mig mer att man vill ha någon skiva att lyssna på under dagen.