Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

OpenID

Mohahaha!, Nu kör jag Linuxportalen via OpenID Laughing out loud

 

Allt jag behövde göra var att gå in och registrera mig på http://myid.net/

Och sen logga in med min URL/URI:   ekir.myid.net

Rätt coolt!

 

(PS: Jag kör firefox 3.0, jag tror man måste ha ett plugin för att göra det i tidigare webläsare)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

laves bild

Har kört det med firefox 2 (utan några speciella plug-ins) i några veckor nu. Funkar klockrent.

snikers bild

Är det bara jag som är emot en centralisering av inloggningsuppgifter som OpenID medför? Det verkar bara så våldsamt idiotiskt. Det medför att folk har samma inloggning på alla webplatser. Visserligen svårt att knäcka. Men gör man det så kommer man åt allt.

 

--
http://sniker.codebase.nu/

jonasbjorks bild

Jag håller med till en viss del, men ser också möjligheterna med OpenID. Ett konto, många sidor. Dessutom gillar jag tanken med att vi (LP) inte hanterar användarnas inloggningsuppgifter. Det får iaf mig att sova lite lugnare om natten.. Smile

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ekirs bild

Jo, det finns vell faror. Det som talar för att det är bra är dock att det är ett fritt protocol och vem som helst kan bli sin egen service provider. En problem med vanliga utsprida konton är att dom flesta -även om dock inte alla- använder samma lösenord överallt. Ett sätt som är ganska vanligt fungerande är att om man har ett konto från en person på 1 site, så kan man använda samma lösenord på alla den användarens andra siter - ifall man är en "ond" sitehållare.

Med OpenID så går inte detta. Då gäller det att OpenID providern är den onda, alternativt att staten tillåter tvångsmedel för att tvinga ut utelämning av all OpenID data.

ekirs bild

Varför kan jag inte redigera mitt dåligt formaterade förra inlägg? Är den funktionen borttagen?

falconixs bild

Om det är så att du inte litar på OpenID providers där ute, kan du alltid vara din egen

http://openidenabled.com/php-standalone-openid-server

falconixs bild

Du behöver inte något plugin till någon webbläsare, så länge webbläsaren klarar av ssl så ska det vara ok att använda OpenID utan problem