Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

första anbliken med Ubuntu

Idag måndagen den 13 december 2010 har jag Emil Nilsson bestämt mig för att testa ubuntu 10.10 för att se och även lära mig att hantera ett nytt operativsyste. Jag tycker det ska bli en interesant upplevelse och får allt se hur man håller sig till att både köra windows 7 på ena burken/hårddisken och sen ubuntu på laptopen eller aa laptopens andra hårddisk. Får allt se nu när nerladdningen kommer att bli klar och man har sitt val att göra att ta in den nya hårddisken och göra om den för att kunna köra ubuntu Laughing out loud.

//Nilsson

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

krippas bild

 Du kommer inte att bli besviken, vad jag förstår är Linux något du inte har kört förut? Isf, tänk på att inte jämföra allt för mycket med Windows, se det som en ny teknik, precis om du gjorde första gången du satt vid en dator.

 

MVH Christian

Behöver du en erfaren snickare? Kontakta mig på 0735462046 eller maila larssons.byggtjanst@gmail.com

eNilssons bild

Tror nog detsamma. Dock är det de att man jobbar och sådär sen i windowsmiljö och är lite av en gamer så spelar juh en del. Men jupp kommer bli första gången man använder Linux ifall man får igång det... Då det inte ville boota när jag satte in cdn i datorn Sad får allt göra fler försök imorgon Wink.

extons bild

Bootar inte? Då har du sannolikt missat att man måste bränna ISO-filen som en IMAGE. Använd förslagsvis ImgBurn.

LINUX.EXTON.NET

eNilssons bild

har brännt ut cdn med img burn samt har även ändrat boot alternativen men skidatorn till hp laptop mår juh sådär bra tkr jag..... den vill inte gå med på att boota ifrån cd Sad

FoHs bild

Endera är det fel i bränningen (som exton säger) eller så måste du ändra i BIOS så att det bootar från CDn före hårddisken. Fabriksinställningen brukar ofta vara att boota direkt från första hårddisken. På ett par olika datorer jag haft nu så kan man trycka F12 under uppstarten för att få tillgång till en boot-meny där man får välja vilken enhet man vill boota ifrån, testa det.

När det gäller spel är prestandan mellan Linux och Windows nästan densamma. Problemet är ju att få spelen att gå igång under Linux. Vissa funkar, andra funkar inte Smile Själv testade jag benchmarking-programmet Phoronix Test Suite igår, och det var rätt mäktigt att se OpenGL 4 in action med tessellation och hela kitet.

Här kan man se hur det ser ut: http://www.youtube.com/watch?v=bkKtY2G3FbU

eNilssons bild

jo ändrade bootsekvensen men det blev sådär Sad det är juh som sagt en hp laptop har sinna egna liv.. men ska allt ta och försöka med att ta ner en ny version eller en ny img och bränna ut igen. Kan hända nått blev fel då jag överförde från dator till dator eller bränningen.

FoHs bild

Funkar det inte med CD kan du ju även lägga det på ett USB-minne: http://old.linuxliveusb.com/

johnh3s bild

Om man vill ha en lite snyggare cd eller DVD med tryck kan jag rekommendera detta ställe:

http://www.linuxcd.org/

Har själv beställt där några gånger. Bra pris och snabba leveranser. Dessutom finns de flesta Linux distributioner där.