Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

första testet med ubuntu

Otroligt nöjd över hur snyggt och bra systemet flytter på när man testar det såhär kort. Gillar många instälningar som är enkla att fixa så som typsnitt och sådär.

Ska försöka att engagera mig i att fixa in några viktiga program så som spotify och vlc Wink

 

God natt

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Hur fick du igång Ubuntu? (Du hade ju problem med bootningen).
D v s vad var det för fel?

LINUX.EXTON.NET

eNilssons bild

Testade det på min vanliga dator först via virtualbox såg att det boota där så tog iso filen och brände ut den via imgburn och körde igång ;D var probs med cdn och filen på den första som jag testade. Så nu är det up and running.

FoHs bild

VLC installerar du väldigt enkelt via Software Central eller Synaptic. Om du har prenumerationsmodellen av Spotify så kan du installera deras Linuxklient, annars får du installera Windows-versionen via Wine (som finns i paketförrådet). Lycka till Smile

eNilssons bild

tackar tackar får ta och testa det imorgon then