Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Seedare sökes!!!

Jag har tidigare bett om hjälp med distributionen av DebEX-Ubuntu 8.04 3DSpel LiveDVD v2, som bl a innehåller sju 3D-spel, utan att få någon större respons. Förutom jag själv är det just nu en person som seedar. (Det är Jonas). ISO-filen är på 1720 MB, varför jag valde att lägga ut den på linuxtracker.org (i form av en s k torrent-fil). Mitt utrymme för linuxdistar på RiX|Port 80 server begränsas till 20 GB. Svenska Linuxföreningen har (ännu) inte begränsat sitt serverutrymme för mig, men... Jag "trodde" att DebEX-Ubuntu 8.04 3DSpel LiveDVD v2 på svenska med bl a 3D-spelen OpenArena, Urban Terror och Warsow samt alla w32codecs m m skulle vara intressant för många linuxvänner. Har jag alltså fel? Jag kommer att fortsätta seeda till ikväll kl 19.00. Sen måste jag göra en paus på ett par dagar. Jag hoppas alltså att någon/några till vill ta över! Om det inte går att distribuera DebEX-Ubuntu 8.04 3DSpel LiveDVD v2 via linuxtracker.org vet jag inte om det är värt att försöka igen med någon annan dist.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild

Skall se vad jag kan ordna. Vet dock inte om jag kan seeda 24/7 just nu. ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jonasbjorks bild

Jag tycker det är tråkigt att se detta. Känns som mina tankar om att "folk bara vill ha men inte ge" verkligen är sanna. Arne har byggt ihop en skiva som många efterfrågar, men ingen verkar vilja hjälpa till att distribuera den. Ladda ner går bra, men att hjälpa till att sprida den.. nej där går gränsen. Trist!
.
Om jag tänkt köra skivan själv? Nej, jag seedar för att jag tycker de som vill testa den skall ha möjligheten till det. För mig handlar inte Open Source om att spara pengar. För mig handlar Open Source om att hjälpas åt. Något jag saknar i dagens Sverige. Idag är det "JAG skall må bra" "JAG skall ha det" "JAG har rättigheter", sällan är det "VI" vi pratar om. Kom igen linuxsverige, hjälps åt. Hur skall vi annars kunna bygga vidare med Open Source i Sverige? Vad kostar det för dig att seeda skivan? Har du bredband med fast pris och begränsar uppladdningen till 20-50 kbit/s märker du inte ens av det. Och vad tjänar DU på detta? Troligen ingenting, troligen inte ens ett tack. Men nästa gång du laddar ner en linux-iso kan du fundera på vem är det som är så hjälpsam så han/hon hjälper dig att få tag på skivan?
.
Bara för att "skryta" lite skall jag berätta att jag sammanlagt har seedat över 400 Terabyte Ubuntu och openSUSE skivor över åren. Jag laddar ner dem med torrent när de släpps och seedar ett bra tag. Varför? Distributionsservrarna är redan överbelastade vid släppen, varför inte hjälpa till då? Just ja, man skall inte hjälpa till..
.
(oj vad jag hamnade fel nu, det var inte meningen att sväva ut så här.. Hjälp till att seeda! Det var egentligen det jag ville skriva..)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Jag drar igång den på 213.214.212.xxx också, en 100/100 fiber lina, samma som Linuxportalen ligger på..

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Laddar ner, seedar...
Men det verkar ta ca. 13timmar innan allt är hemma.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

polters bild

Jag ber om ursäkt Exton, jag hade ingen aning om att denna fanns på torrent. Jag har torrenten igång nu, med 100/100 uppkoppling så förhoppningsvis kan jag hjälpa till lite.

borosens bild

Jag hänger på, men jag kan tyvärr inte seeda 24/7.
 
När den nu snurrat ett tag får jag ett felmeddelande:
'rejected by tracker - Tracker error 3'.
Någon som vet vad det är?
Använder BitTorrent 4.4 på Fedora 8.
 
Den verkar snurra på vidare, så det är mest nyfikenhet...

luciddreams bild

Jag hjälper till, sitter på en 100 / 100 lina.

//lucid

Marcuss bild

hade heller ingen aning om att en fanns.. Seedar några veckor.

fredentofts bild

Har tankat ett tag, men det går inte fort, och min klient hittar inga seeds...
Jonas eller exton, finns möjlighet att skicka över den till mig på annat sätt så kan jag ligga och seeda (iaf tills jag flyttar, förhoppningsvis även direkt efter också om inte BBB bråkar med min inkoppling).
 
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

fdahlqvists bild

Jag blir en seedare om ca en timme. Smile

God fortsättning

-----------

Pergite

patrikisakssons bild

Har 1 st lacie 1 TB lagrings plats hemma - samt 24 MB lina som nästan aldrig används...

Behöver hjälp att konfa den så att den går ut via min netgear router -> modem -> internet = seedning - utan att min sons "huvud " dator behöver vara igång .. går detta - om isåfall .. så seedar jag extons plattor...och annat open sourcigt som behövs seedas...

maila mig om ni har ideer på hur man kan lösa detta.. har iofs en gammal skräp dator hemma som jag kan ställa in i vindsutrymmet....

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

ppcrulezs bild

Började tanka för några minuter sen och jag för bra fart, så jag har hela om ca 30min om det forstätter så här. Sen kommer jag att seeda för fullt Smile

mikaeljs bild

Lite dålig hastighet nu så jag får se om jag hinner få ner innan 19.00
 ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild

Har väl alltid varit så? Att många tar utan att ge något? Jag försöker göra vad jag kan, men svårt då jag har dåligt med hårddiskutrymme. Innan jag satte igång och ta ner ovanstående torrent samt den du har uppe (svenska lp remastern tror jag de e) så hade jag 20gb ledigt. Jag är dock villig att offra 2-3gb till för att hjälpa till. Blir 10 distar nu som ligger på torrent (ingen av dom använder jag själv) Smile
 ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Lasps bild

Jag tänkte lägga upp och ta ner med torrent Men det skulle ta 11 dygn att ta ner den så hur löser man detta då?

mikaeljs bild

http://www.linuxportalen.se/node/8750#comment-50428
http://www.linuxportalen.se/node/8745#comment-50418
.
Wink ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jonasbjorks bild

linuxtracker.org är överbelastad ibland och då kommer felmeddelandet. Inget att bry sig om egentligen Smile Vi kanske skulle lägga distarna på The Pirate Bay, de har ju iaf en bra tracker Smile

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Tankningen har planat av på 70.15% och ingen seedare med 100% finns tillgänglig. Verkar finns en med 100% men den är inte tillgänglig. Däremot finns det 42 med delar av flödet, inte för att det är till någon hjälp. Använder tracker linuxtracker.org/announce.php

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

extons bild


Fredrik E!

Om du mailar mig inloggningsuppgifter till din FTP så skickar jag gärna över filen till dig imorgon. Jag har nu iofs börjat seeda igen. Mitt största problem (i detta sammanhang) är att min yngste grabb (också) vill ha "tillgång" till Internet.

Tillägg: Nu på morgonen 1.1.2008 finns det faktiskt hela 10 seedare! Tack för det.

LINUX.EXTON.NET

patrikisakssons bild

Fixat....var inte så svårt som jag trodde ...

tankar nu och seedar om ca 20 min...

Its not hard if your mind can do it

*************************************

Do not ask what open source can do for you - ask what you can do for open source !!

X - Its not hard if your mind can do it - X

mikaeljs bild

Vad har du för uppkoppling? Har du låga hastigheter så finns det inte mycket att göra. Annars så krävs det väl seeders med bra uppladdningshastighet för att det skall gå snabbare ner... ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

extons bild


mikaelj!

Eftersom "svenska lp remastern" finns att ladda ner från FTP-server (tar ca 10 min) så kanske du kan släppa den och istället satsa på DebEX-Ubuntu 8.04 3Dspel LiveDVD v2. Observera detta med "v2". Förväxla den inte med DebEX-Ubuntu 8.04 3Dspel LiveDVD. (Min första version). Den ligger fortfarande kvar på linuxtracker.org. Går inte att ta bort (av någon dunkel anledning).

LINUX.EXTON.NET

abergmans bild

Finns ju fördelar med att använda en befintlig tracker, eller ska man kanske ha en egen tracker och bara posta torrenten på linuxtracker..
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

fredentofts bild

Speedade upp under natten, så nu seedar jag.
 
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

mikaeljs bild

Det kan jag göra, har bra uppkoppling iofs men kan fokusera på speldvdn.
- ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~