Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Stabila Debian

Jag har nu lagt ut en ny version av Lenny-Exton LiveCD (Debian 5.0 stable alias "Lenny"), som lätt kan installeras till hårddisk med hjälp av programmet Debian-Installer på svenska. Debian 5.0 stable släpptes den 14 februari 2009 efter 22 månaders utveckling. Debian GNU/Linux är en av de största och äldsta linuxdistributionerna, skapad år 1993, som många andra linuxdistributioner (bl a KNOPPIX och Ubuntu) bygger på.

Den gamla versionen av Lenny-Exton (090219) fungerade bara som en Live-DEMO av Debian 5.0 Lenny, eftersom den versionen inte kunde installeras till hårddisk.

Programinnehåll i nya Lenny-Exton
Xfce4 (skrivbordsmiljön), Synaptic, AbiWord, aMule, aMSN, Vlc, Wine, Wicd (nätverkshanterare), Wireless-tools, Gimp och webbläsaren Debian Iceweasel (Mozilla Firefox 3.0.6). Kernel: 2.6.26-2-686. Alla program är på svenska.

Se en skärmdump av Lenny-Extons skrivbord när Spotify körs HÄR. Läs mera HÄR.

Hämtning av nya Lenny-Exton LiveCD

Lenny-Exton är en av 19 (av totalt 60 stycken) extondistar, som kan hämtas gratis på Svenska Linuxföreningens server. ISO-filen är på 463 MB.

md5sum för nya Lenny-Exton

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

gorgos bild

Ser intressant ut, kanske man ska testa xfce nästa gång man installerar Smile var ett tag sen jag testade det, har kört gnome nu ett bra tag och nu sist kör jag KDE