Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

"extondistarna" kan laddas ner igen

Svenska Linuxföreningen har nu löst sitt serverproblem. Det betyder bl a att tjugo (av totalt sextio) "extondistar" nu åter kan laddas ner från föreningens server. Vilka distar det är fråga om framgår HÄR.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag efterlyser fortfarande följande som jag skrev till dig:

  • Hur stort utrymme använder du om du publicerar alla dina distar?
  • Hur mycket trafik skapar nedladdningen av dina distar?

Anledningen till att jag frågar är att jag tänker mig att jag skall sponsra dig med både utrymme och trafik. Måste dock ha lite siffror som jag kan räkna på.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

extons bild

Alla distar: Det rör sig om  50 - 60 GB.

Trafik: Det har jag ingen riktig koll på. D v s jag måste fråga Svenska Linuxföreningen om det. På min gamla sajt hade jag  "registreringstvång" före nerladdning. Jag fick därmed tillgång till viss statistik.

Vill du ha närmare uppgifter nu när ändå Linuxföreningens server är igång?

LINUX.EXTON.NET

jonasbjorks bild

Ja, eftersom du har haft problem med distributionen av distarna så tänkte jag ordna en hållbar lösning till dig.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

noxxiks bild

Hej Jonas!

Skulle du kunna tänka dig att dela med dig av lite utrymme & lina till Enlisy med
våra isos och paket också, i sådana fall? Smile

// Jens

jonasbjorks bild

Jag kan ordna plats för ISOn åt er.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

extons bild

Jag vill bara passa på att (åter) nämna att jag gjort en svensk remaster av det utmärkta linuxsystemet Enlisy 09.1. Jag kallar den EXeasy LiveCD. Man skulle kunna hävda att min remaster är mera användarvänlig/nybörjarvänlig än Enlisy i original.

EXeasy LiveCD är unik/världsunik på två sätt. Dels finns ingen annan remaster av Enlisy och dels finns ingen annan live-cd med Enlisy 09.1.

EXeasy kan installeras till hårddisk och/eller USB-sticka.

EXeasy fungerar f ö precis som originalet. Min remaster (ISO-filen) ligger på Svenska Linuxföreningens server.

En rolig/bra sak med EXeasy, som jag (nog) inte nämnt förut
Vid installation till USB-sticka sparas alla ändringar av systemet automatiskt direkt på stickan. Så är alltså inte fallet om du t. ex. använder programmet Unetbootin vid installation av ett linuxsystem till USB-sticka. En annan intressant/rolig sak med USB-installationen är att man när som helst kan föra över sitt system på USB-stickan till hårddisk. Det betyder alltså att man kan experimentera med sitt EXeasy-system på stickan och testa det på olika datorer. När man är nöjd kan man "installera" systemet till hårddisk.

LINUX.EXTON.NET