Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Uppgradering till Windows 7

Idag har uppgraderat Windows Vista till Windows 7 på en av mina datorer. Det hela gick helt smärtfritt på ca två timmar. Något annat var ju heller knappast att vänta. Vista har fungerat helt perfekt för mig så det vore ju konstigt...

Vad kan man då säga om nya Windows 7? Hittills har jag knappt märkt någon skillnad mot Vista, men jag har knappt utforskat systemet eller läst på något om detsamma. Jag misstänker dock starkt att skillnaderna/förändringarna inte är så stora. Man kanske rentav kan jämföra mellan en uppgradering av Ubuntu från version 8.10 till 9.10? Idag släpps ju också Ubuntu 9.10 i skarp version. Då måste man ju göra ytterligare en uppgradering. Det är ingen hejd på...

Vad gäller Vista har jag hela tiden tyckt att den windowsversionen fått oförtjänt mycket negativ kritik/PR. Nu får Windows 7 redan från början i stort sett bara beröm i alla media. Undrar om det inte är en slags masshysteri, som bara sprider sig okontrollerat. D v s om någon (tillräckligt "inne" person) tycker något är bra/dåligt så hänger andra på. På så sätt skapas en positiv/negativ bild, som "verkligheten" sedan får svårt att ändra på.
LINUX.EXTON.NET

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Även jag har suttit med windows7 idag och jag tycker vista var stabilare.

Några av "buggarna" jag sprang på idag var tv-ut som inte ville om det var en analog anslutning t.ex composit-video.

Sedan så försvan alla ikoner från skrivbordet på något konstigt sätt, men dom syntes via utforskaren.

 

Och dela ut nätverk med datorer som inte är vista eller windows7 är onödigt bökigt.

Fast nu är jag inte så kunnig i windows7 så reserverar mig mot fel.

Till saken hör att allt jag upplevt som bekymmer i 7:an fungerade bra i vista.

Idag testade jag IPP utskrifter i windows7 och jag kan sammanfatta det enkelt med att jag är besviken.

Jag undrar nu hur alla som prisar windows7 använder sina datorer? Kollar dom bara mail och surfar lite?

ein.anderssons bild

 Jag använder både IPP och Cups i Win7. Var har du för problem?

Det är rejält skönt att Win7 kan hitta Cups skrivare helt automatiskt numera.

Enda jag hört är att Win7 har haft problem med HTTPS men annars fungerar det utmärkt.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

abergmans bild

Jag använder vista hela dagarna i ända och det allra största problemet som jag upplever det är att det är sansalöst krävande av datorn, nej jag har ingen skitdator, har en T60 C2D och lite annat lull så det är inte hårdvaran. Som jag förstått det så är det den största skillnanden mellan Vista och W7 just hårdvarukraven.

Sedan tror jag att integrationen Win 2k8 server och W7 kommer bli helt fenomenal, jag vet inte om det är saker som kommer märkas på standalone installationer, men i enterprise så kommer förhoppningsvis skillanderna bli markanta.

 

 

Det blir nog en bra kombination, men om du har en blandad miljö hur blir det då?

abergmans bild

Jag tror inte skillnaden kommer bli riktigt lika stor, men jag är inte helt säker faktiskt. Dock så har jag svårt att tro att det skulle bli sämre än det är idag(Inte sagt att det är dåligt idag).

Som alltid så är ju en "ren"-miljö att föredra framför en blandad miljö, det minskar i regel administrationen, men det är ju inte säkert att man kan uppnå den funktionalitet man vill ha i en renmiljö men där får man göra en avvägning funktionalitet / administrativ effektivitet.