Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

YopEX LiveDVD :: stabil version

Jag har nu lagt ut en stabil version av YopEX LiveDVD. Nu aktuell version 091105-v3.0 har - jämfört med v2.0 av YopEX - förbättrats/förändrats enligt följande: YopEX v3.0 kan köras live och installeras på alla datorer med Nvidia-, ATI- och Intel-grafikkort. YopEX kan också köras live utan problem i VirtualBox. D v s direkt från ISO-filen. YopEX kan även utan problem installeras i VirtualBox. YopEX är därmed inte längre att betrakta som en BETA-distribution. Originalet (Yoper BETA KDE4 091103) kan inte köras i VirtualBox på grund av att grafikdrivern fbdev används. Plasma Workspace i KDE4 kraschar då. I YopEX 091105 används drivern vesa.

Vem är YopEX lämpad för?
Distributionen är (borde vara) intressant för alla intresserade/nyfikna linuxanvändare, som inte anser att Linux är lika med Ubuntu. Även "nybörjare" kan utan vidare köra (och ha nöje av) YopEX. Detta emedan autokonfigureringen nu är mycket bra. I YopEX har jag installerat nätverksprogrammet Wicd, som fungerar avsevärt bättre än Gnomes Network Manager, som finns i bl a Yoper. Wicd är särskilt bra att ha om du använder dig av en trådlös uppkoppling.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.

Hämtning av YopEX
YopEX v3.0 är en av 22 (av totalt 60 stycken) extondistar, som kan hämtas gratis på Svenska Linuxföreningens server. ISO-filen är på 935 MB.

md5sum för YopEX ISO