Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya KDE 4.5.2 i PCLinuxOS 2010

Den som vill köra senaste KDE (4.5.2) - släppt 101005 - kan göra det i t. ex. PCLinuxOS 2010 eller min svenska remaster PCLinuxOS-EXTON 2010.

Börja med att köra kommandot apt-get upgrade för att få grundläggande uppgraderingar, som en ny kernel m m. Använd sedan Synaptic för att uppgradera KDE till version 4.5.2. Vissa KDE-program kan behöva hämtas här: http://kambing.ui.ac.id/pclinuxos/apt/pclinuxos/2010/RPMS.kde4/
Programmen kan behöva installeras med kommandot (exempel):
rpm -i --force --nodeps kdebase4-plasma-4.5.2-2pclos2010.i586.rpm