Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ExTiX på Distrowatch.com

Nya ExTiX finns med på Distrowatch.com. Det är ju roligt, men tyvärr har "recensenten" missuppfattat saken, eftersom han skriver, att ExTIX is a Swedish desktop Linux distribution based on Debian GNU/Linux and KNOPPIX.

Rätt är att previous versions of ExTiX were based on KNOPPIX/Debian. Version 7.0 of ExTiX was based on the Swiss Linux System paldo. Version 8 of ExTiX is based on Debian Sid. This version of ExTiX comes in two flavors. One of 614 MB with LXDE " The Lightweight X11 Desktop Environment" and one of 1140 MB with KDE - "A powerful graphical desktop environment". Language support: English and Swedish. Default locale/language is English.

Redigering 101031
Distrowatch har nu (på min begäran) rättat "distbeskrivningen".