Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

PCLinuxOS-EXTON 2011

Jag har nu lagt ut en ny version av min helsvenska remaster av PCLinuxOS 2010. Jag kallar min nya remaster för PCLinuxOS-EXTON 2011, eftersom den - jämfört med originalet - innehåller programuppgraderingar på hundratals MB och nya KDE 4.5.2. Någon sådan originalversion finns (ännu) inte att ladda ner från pclinuxos.com. PCLinuxOS-EXTON 2011 kan lika enkelt som förut remastras av alla. Ett enda kommando (som f ö bara består av ett enda ord) är allt som behövs.

Allt fungerar perfekt.

PCLinuxOS-EXTON 2011 kan mycket enkelt installeras till hårddisk och/eller USB-sticka.

Vem passar systemet för?
Alla som vill köra ett fullständigt linuxsystem med KDE i senaste version och/eller vill kunna skapa ett skräddarsytt linuxsystem på enklast möjliga vis. Du kan alltså t. ex. avinstallera KDE, installera Gnome (eller någon annan skrivbordsmiljö), remastra och därefter bränna en ny ISO-fil.

Hämtning
ISO-filen hämtas på Svenska Linuxföreningens server. Det betyder möjligen att föreningens (och mina) serverproblem äntligen är över.

md5sum för PCLinuxOS-EXTON 2011

Se en skärmdump av 3D-skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.