Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

EXTON-RHF14 KDE4 LiveDVD :: En svensk remaster av Fedora 14

EXTON-RHF14 KDE4 LiveDVD är min helsvenska remaster av Fedora 14, som släpptes nu i dagarna. Så gott som alla program i EXTON-RHF14 är på svenska. Bl a Kword 2.2.2, Midori 0.2.8, Gimp 2.6.11, aMSN 0.98.3, Filezilla 3.3.3, Thunderbird 3.1.6 och Dragon videospelare 2.0. KDE 4.5.2 och kernel 2.6.35.6-48 används. Du kan göra en egen remaster av Fedora 14. Detaljerade instruktioner om tillvägagångssättet kan du ta del av på INFO-sidan under rubriken Skapa dina egna Fedora live-skivor.

Systemet kan lätt installeras till hårddisk och/eller USB-sticka. Installation till USB-sticka kan ske direkt från ISO-filen. I samband med en sådan installation kan ett sparutrymme ända upp till 2700 MB skapas direkt på stickan.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.

Tillägg 101109
Förtydligande om bl a USB-installation.