Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ytterligare en svensk remaster av Fedora 14

EXTON-RHF14 LXDE LiveCD är ytterligare en helsvensk remaster av Fedora 14, som släpptes nu i dagarna. Så gott som alla program i EXTON-RHF14 LXDE är på svenska. Bl a AbiWord 2.8.6, Midori 0.2.8, Gimp 2.6.11, aMSN 0.98.3, Filezilla 3.3.3 och Thunderbird 3.1.6. Skrivbordsmiljön LXDE och kernel 2.6.35.6-48 används. Du kan göra en egen remaster av Fedora 14 med LXDE. Detaljerade instruktioner om tillvägagångssättet kan du ta del av på INFO-sidan under rubriken Skapa dina egna Fedora live-skivor.

Systemet kan lätt installeras till hårddisk och/eller USB-sticka. Installation till USB-sticka kan ske direkt från ISO-filen. I samband med en sådan installation kan ett sparutrymme ända upp till 2700 MB (eller t o m ännu mera) skapas direkt på stickan.

Se en skärmdump av LXDE-skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.