Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Om LiveUSB Creator (igen)

Jag "upptäckte" en ny (för mig) bra sak med LiveUSB Creator (som kallas Startup Disk Creator i Ubuntu).

Jag installerade Xubuntu 10.10 från ISO-filen med hjälp av LiveUSB Creator på en USB-sticka om 4 GB. Därvid skapade jag ett sparutrymme på stickan på ca 3 GB. Därefter startade jag upp från stickan och installerade div. stora program (bl a OpenOffice).

Efter någon dag gjorde jag en "testinstallation" av Ubuntu-systemet på stickan till hårddisk. Alla programinstallationer och övriga förändringar av systemet på stickan överfördes då till hårddisk! Jag använde Ubuntus vanliga installationsprogram Ubiquity.

Det går också att kopiera över filerna från USB-stickan till en hårddiskpartition, men det är en annan historia.