Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny version av ExTiX 8 KDE med Live-Installer

En ny version av ExTiX 8 KDE har färdigställts 110108. ExTiX är baserat på utvecklingsutgåvan av Debian ”Sid”, med aliaset ”unstable” (”instabil”). Det finns också inslag av Debian "testing" och "experimental" (KDE 4.5.3). I nya ExTiX 8 KDE finns programmet Live-Installer med. Det innebär att ExTiX 8 KDE nu kan installeras i live-läge. D v s du kan testa ExTiX 8 KDE live och sedan direkt (utan omstart av datorn) installera systemet till hårddisk eller USB-sticka.

Alla ingående program har uppdaterats till senast tillgängliga version per 110108.

Programmet Live-Installer har jag "knyckt" från LMDE (Linux Mint Debian Edition) och modifierat så att det passar ExTiX 8 KDE. Den som (till äventyrs) tror att man/jag inte får göra så kan läsa HÄR.

Läs på INFO-sidan om hur du använder Live-Installer. INSTRUKTION (för den otålige).

Se en skärmdump av ExTiX 8 KDE skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.

Edit 110109
Vissa förtydliganden.