Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

EXTON-AR (Arch Linux) LXDE 2011 kan lätt remastras av dig

EXTON-AR LXDE 2011 är en svensk Linux live cd baserad på Arch Linux - testing. Archs devis är KISS (Keep It Simple Stupid). EXTON-AR LXDE 2011 använder kernel 2.6.37 (senaste stabila kernel) och skrivbordsmiljön LXDE - Lightweight X11 Desktop Environment. Installerade program: Bl a Firefox 3.6.13, Wicd 1.7.0, GParted 0.7.1 och VirtualBox 4.0.2. Du kan själv att skapa ett eget liknande (eller helt annorlunda) linuxsystem med hjälp av det medföljande programmet Larch, som t o m har ett GUI.

Läs om Larch på INFO-sidan.

VirtualBox har jag installerat just för att du på ett enkelt sätt ska kunna testa dina egna skapade Arch-system.

Vem passar Arch Linux för?
Mitt svar: Systemet passar den "avancerade" linuxanvändaren/entusiasten, som kan tänka sig att köra ett och annat kommando då och då.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.