Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

CruxEX :: Installation till USB-sticka :: Del 6

Jag har i tidigare blogginlägg visat hur man installerar SverEX, ExTiX, EXTON-PAR och MCN-Exton 2010 till USB-sticka. Genom dessa installationsmetoder kan alla ändringar av systemet sparas direkt på stickan. Det sker automatiskt. Stickan kan dessutom användas på vilken dator som helst. På så sätt blir du alltså riktigt portabel.

Version 110310 av CruxEX 2011 kan installeras till USB-sticka på ytterligare ett sätt. Nämligen med hjälp av LILO bootloader. Med denna metod sparas alla dina ändringar av systemet direkt på stickan i mappen cruxchanges. Om du vill skapa en sådan sticka ska du läsa och följa mina installationsinstruktioner. Om du installerar på en sticka om minst 4 GB kan du sedan installera massor med nya program. Kanske t. o. m. KDE 4.6?