Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linuxsystemet för konservativa/nostalgiker

SlackEX KDE3/LXDE 13.1/13.37 LiveCD på svenska bygger på Slackware 13.1/13.37 med inslag av Slax. Slackwares huge kernel 2.6.37.4 används. Jag har dock patchat kerneln lite för att kunna remastra systemet. Därefter kallar jag den för 2.6.37.4-slackex. Slackwares huge kernel på ca 5 MB har inbyggt stöd för väldigt mycket. (En "normal" kernel är på ca 2 MB). Systemet lämpar sig särskilt bra att köra från USB-sticka.

SlackEX KDE3/LXDE använder skrivbordsmiljöerna KDE 3.5.12 (Trinity) och LXDE. KDE 3. 5.12 är den sista versionen i KDE:s "3-serie". På inloggningssidan kan du välja vilken skrivbordsmiljö du vill använda.

Vem bör köra SlackEX KDE3/LXDE?
Systemet kan sägas vara särskilt lämpat för konservativa/nostalgiker, som vill använda ett synnerligen beprövat system (Slackware) med en stabil skrivbordsmiljö (KDE 3.5.12). Detta samtidigt som det finns stöd för "all" modern hårdvara genom kerneln 2.6.37.4 huge.

Se en skärmdump av KDE-skrivbordet HÄR och av LXDE-skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.