Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Antalet "extondistar" minskar radikalt

Antalet "extondistar" minskar radikalt idag (110603). Från 66 stycken till 45 stycken. Följande 21 distar utgår.

1. EXTON-PAR 2009 LiveDVD är en unik svensk remaster av det förnämliga turkiska linuxsystemet Pardus 2009. Skäl: För gammal och inte värd att uppdatera.
2. YopEX LiveDVD - med KDE 4.3.2 och kernel 2.6.31 - Yoper Linux. Skäl: För gammal och inte värd att uppdatera.
3. Exton-MiniSlack NX - Mycket lämplig för installation på USB-sticka - Slackware. Skäl: För gammal.
4. DebEX-Debian Lenny LiveCD - Skapa ett alldeles eget Linux/Debian-system och bränn en ny skiva. Skäl: Originalet har inte uppdaterats sedan år 2005. Projektet är sannolikt nerlagt.
5. exGENT Linux 2009 LiveCD - baserad på Gentoo Linux. Alla ingående program har kompilerats från source/källkod. Systemet kan relativt lätt installeras till hårddisk. Skäl: För gammal.
6. Portable_Ubuntu_810_sv_exton - kör Ubuntu 8.10 direkt i Windows XP/Vista. Skäl: För gammal och inte värd att uppdatera.
7. coLinux-Exton - Kör Linux direkt i MS Windows XP/Vista - Debian 4.0 Etch. Växla mellan Linux och Windows hur du vill. Skäl: För gammal och inte värd att uppdatera.
8. coLinux-Exton Gentoo DeLuxe - Kör Linux direkt i MS Windows XP/Vista - Gentoo Linux. Skäl: För gammal och inte värd att uppdatera.
9. EXTON-ME 2009 - en svensk remaster av SimplyMEPIS 8.0 - Debian 5.0. Kan med fördel köras på äldre datorer. Skäl: För gammal. 
10. Puppy-Exton Gnome 2009 - Det finns ingen annan Puppy Linux baserad dist med Gnome 2.20.3 på svenska. Du kan enkelt skapa ditt eget linuxsystem med Puppy-Exton Gnome som grund. Skäl: För gammal. Jag gör möjligen senare en ny med Gnome 3.0.
11. Puppy-Exton LXDE 2009 - Standardspråk är engelska, men det finns stöd för svenska. Du kan enkelt skapa ditt eget linuxsystem med Puppy-Exton LXDE 2009 som grund. Skäl: För gammal. (Finns också en annan version på svenska).
12. EXTON-BAY 5.2 2010 LiveDVD - En remaster av Sabayon Linux 5.2 med XBMC. Baseras på Gentoo. Kan lätt installeras till hårddisk (på 15 - 30 min). Skäl: För gammal. Toorox/Toorox-Exton är dessutom bättre. Tycker jag.
13. LFS-EXTON LiveCD - Linux From Scratch - Innehåller alla verktyg och manualer för att du ska kunna skapa din egen linuxdistribution. Skäl: För gammal. Originalet har inte uppdaterats sedan år 2007.
14. EXTON-CR-KDE4 LiveDVD - Testa kommande KDE 4.2 på svenska. Skäl: För gammal.
15. Puppy-Exton KDE 2008 live cd - Det finns ingen annan Puppy Linux baserad dist med KDE 3.5.7 på svenska. Du kan enkelt skapa ditt eget linuxsystem med Puppy-Exton KDE som grund. Skäl: För gammal.
16. GRML-EXTON för geeks och alla andra. Innehåller 17 olika fönsterhanterare/skrivbordsmiljöer. Debian-baserad. Skäl: För gammal och numera för "krånglig" (tidskrävande) att remastra.
17. ZenEX LiveCD - Skapa en alldeles egen Slackware-baserad linuxdistribution med ett enda musklick. Skäl: För gammal.
18. Exton-Fore LiveDVD - en svensk unik remaster av Foresight Linux 2.1. Skäl: För gammal och inte värd att uppdatera. Inte rolig längre. Tycker jag.
19. Exton-Boll Livecd - en svensk (delvis) remaster av Dyne:Bolic 2.5.2. Skäl: För gammal.
20. Sidux-Exton 2010 LiveCD: Kör Debian Hot & Spicy med kernel 2.6.34 och KDE 4.4.5. Skäl: "Behövs" inte, eftersom jag har ExTiX 8 KDE och DebEX-LMDE i sortimentet.
21. Pepp-Exton LiveCD: En svensk remaster av Peppermint OS med skrivbordsmiljön LXDE. Skäl: En "onödig" Ubuntu-remaster. Har jag flera andra av.

De 45 extondistar som blev kvar är alla mer eller mindre "up to date". Förhoppningsvis ska jag mäkta med att hålla dom så tills vidare.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Jag är djupt imponerad av det arbete du lägger ner med alla dessa remastrar av en mängd olika distributioner! Flera har jag aldrig ens hört talas om. Jag förstår inte hur du får tid att göra och ha koll på alla dessa varianter. Själv har jag fullt upp att hålla mina normala driftsystem igång och ingen tid över till att "leka" med en massa annat skojigt.

Många somriga linuxpingviner till dig!

----
Linux växer snabbast!

extons bild

Tack för pingvinerna m m.

Jag försöker hitta "linuxvarianter" som är ovanliga/"roliga"/intressanta och därmed förtjänta av mera uppmärksamhet. Tips om nya remaster-projekt mottas tacksamt.

Tid: Jag  t r o r  allmänt att folk som skyller på tidsbrist (när det gäller Linux eller annat roligt) antingen sover för mycket eller kastar bort tiden framför tv:n. Därmed inte sagt att just du gör det.

F ö har jag ytterligare en tidskrävande hobby: Golf! (All tid som inte spenderas på en golfbana är egentligen bortkastad tid).

LINUX.EXTON.NET

marremuss bild

 Höhö!

Bra talat Exton!

 

MM

 

Ora et Labora

ibkas bild

Har du kollat in http://www.salixos.org ?

extons bild

Tack för länken, men jag har redan flera distar baserade på Slackware i "sortimentet". Den senaste är SlackEX 13.37 med Gnome 3.0.

LINUX.EXTON.NET