Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

OpenSUSE 11.4 med KDE 4.7

Jag har gjort en ny svensk remaster av OpenSUSE 11.4. EXTON OpSuS 11.4 KDE47 Maxi live USB är den andra  "extondisten", som inte kommer i form av en ISO-fil. (Den första var EXTON OpSuS 11.4 LXDE live USB). Denna remaster kommer istället enbart som en IMG-fil för direktinstallation på USB-sticka med programmet Win32DiskImager.

Installerade program
Jag kan särskilt nämna Libreoffice 3.3.3.1, Gimp 2.6.11, Firefox - 6.0, Skype 2.2 (Beta), VLC 1.1.11 och GParted 0.8.0. KDE 4.7 och kernel 2.6.37.6 används. Alla program har uppdaterats till senaste version per den 26 augusti 2011. Systemspråket och nästan alla program är på svenska.

Installation till USB-sticka och ev. till hårddisk
När du installerat EXTON OpSuS 11.4 KDE47 till USB-sticka kan du förändra systemet helt och hållet och sedan installera detsamma till hårddisk om du vill. Du kan också fortsätta att ha det enbart på USB-stickan och köra det på vilken dator du vill. Om du installerar systemet på en tillräckligt stor (och snabb) sticka kan du gå vidare och installera t. ex. Gnome 3.0. Alla dina ändringar av systemet sparas automatiskt direkt på stickan.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera...