Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bli en nörd du också

Jag har färdigställt en ny version (111002) av CruxEX med kernel 3.0.4.

CruxEX 2011 Linux LiveCD bygger på CRUX 2.7 (senaste version), som är alla linuxentusiasters/nördars favoritsystem. (CRUX is a lightweight, i686-optimized Linux distribution targeted at experienced Linux users). CruxEX 2011 använder skrivbordsmiljön Xfce 4.8. Jag har bytt ut originalkerneln 2.6.35.6 mot "min" specialkernel 3.0.4-exton med stöd för "extra allt".

Kerneln har stöd för väldigt mycket
Du som har ny/ovanlig hårdvara bör testa CruxEX. Detta emedan systemet (använd kernel 3.0.4) har stöd för "all slags" hårdvara.

Standardspråk
För att lättare kunna sprida CruxEX i lite vidare kretsar är standardspråket (locale) satt till engelska.

To my English spoken readers
CruxEX 2011 Linux LiveCD is based on CRUX 2.7 (latest version), which is all Linux enthusiasts/nerds favorite OS. (CRUX is a lightweight, i686-optimized Linux distribution targeted at Experienced Linux users). CruxEX 2011 uses the Xfce 4.8 Desktop environment. I have replaced the original Crux kernel 2.6.35.6 with "my" special kernel 3.0.4-exton, with support for "extra everything". Read more about CruxEX 2011 HERE (in English).

Kernel 3.0.4 är den senaste tillgängliga stabila kerneln på kernel.org.

Bland alla installerade program kan nämnas Firefox 6.0.2, Thunderbird 7.0, Gimp, Geany och Wicd. Vidare kompileringsverktyg så att du kan installera program från källa/source.

CruxEX kan lätt installeras till hårddisk och/eller USB-sticka. Till USB-sticka på tre olika sätt (!).

Ersättning för CruxEX 2011 version 110722
Denna version av CruxEX (111002) ersätter version 110722, vars kernel (3.0.0-rc7) fungerade mindre bra på vissa datorer.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR.

Läs mera...