Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Antalet extondistar minskar (igen)

Jag har den 3 juni 2011 dragit ner antalet extondistar från 66 (all time high) till 45.

Nu är det dags för ytterligare nerdragningar. Antalet extondistar minskar fr o m idag (111021) till 32. Följande extondistar utgår ur sortimentet:

1. Exton-MkLiveCD 2010 - Skapa ditt eget linuxsystem med Exton-MkLiveCD som grund - Mandriva/Unity Linux. Skäl: För gammal. Dessutom finns PCLinuxOS-EXTON 2011, som är (ännu) bättre.

2. MCN-Exton 2010 LiveCD - Med KDE 4.4.0. Kan också enkelt remastras med programmet mkhotremaster. MCNLive/Mandriva 2010. Skäl: För gammal. Dessutom finns PCLinuxOS-EXTON 2011, som är (ännu) bättre.

3. EXeasy Linux LiveCD - en svensk remaster av det svenska linuxsystemet Enlisy 09.1 med Xfce 4.6.1 och InitNG. Kan installeras till USB-sticka. Skäl: Originalet har inte uppdaterats sedan 090729. Projektet nerlagt?

4. EXTON-MAN (Mandriva) 2010.0 KDE-4.3.3 LiveDVD - en fullständigt unik helsvensk remaster av Mandriva Linux One 2010.0 KDE4. Skäl: Numera för krånglig att remastra. Dessutom finns PCLinuxOS-EXTON 2011, som alltså bygger på Mandriva.

5. LFA :: Linux För Alla - Baserad på Igelle 0.6.0. Perfekt för alla riktigt intresserade linuxanvändare. Skäl: Igelle är lite för "udda" och dessutom numera för krånglig (tidskrävande) att remastra.

6. DebEX-LMDE - min svenska remaster av Linux Mint Debian Editon (LMDE) släppt 100907. Skäl: "Onödig" dist i och med att jag har ExTiX 8 KDE och ExTiX LXDE.

7. exDream - skapa din egen linuxdist med hjälp av programmet MkDistro Easy Remaster - Dreamlinux 3.5, Debian 5.0, KNOPPIX och Kanotix. Skäl: För gammal.

8. exMAC LiveCD - en Macintosh-liknande remaster av Puppy Linux 4.1.2. Skäl: För gammal.

9. Puppy-Exton LXDE v2 2009svenska med kernel 2.6.28.5 och Compiz. Du kan enkelt skapa ditt eget linuxsystem med Puppy-Exton LXDE v2 2009 som grund. Observera också att du som ett alternativ till en vanlig beställning kan SMS:a och därmed få hem Puppy-Exton LXDE v2 2009 inom ca 10 min. Skäl: För gammal.

10. SlackEX KDE3/LXDE - Är främst avsett att installeras på en USB-sticka om minst 1 GB. Ändringar av systemet kan sparas direkt på stickan. Baseras på Slackware 13.1/13.37 med kernel 2.6.37.4 huge. Skäl: Intresset för KDE3 är svagt numera.

11. Puppy-Exton E17 (Enlightenment) - en svensk remaster av Puppy Linux 4.0 Dingo med de extra fönsterhanterarna Enlightenment 16 och 17. Skäl: För gammal.

12. DebEX-Ubuntu Maxi 3D-spel 11.04 LiveDVD: ISO-filen är på hela 2430 MB, beroende bl a på att flera 3D-spel är installerade. Skäl: Inte så rolig att remastra, eftersom jag själv är totalt ointresserad av dataspel.

13. EXTON-BLACK 2010 LiveDVD: En svensk remaster av det ungerskutvecklade linuxsystemet blackPanther OS 10.1, som bygger på Mandriva. Skäl: För gammal. Dessutom finns PCLinuxOS-EXTON 2011, som är (ännu) bättre.

14. ExTiX 8 Fluxbox LiveDVD: Baserad på utvecklingsutgåvan av Debian "Sid" med aliaset ”unstable” (”instabil”) med Fluxbox som fönsterhanterare. Skäl: "Onödig" dist i och med att jag har ExTiX 8 KDE och ExTiX LXDE. (ExTiX 8 Fluxbox gjordes innan jag gjorde ExTiX 8 KDE).

De 32 extondistar som blev kvar är alla mer eller mindre "up to date". Förhoppningsvis ska jag mäkta med att hålla dom så tills vidare.

Läs mera om min nu aktuella CD/DVD-lista...

exton