Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SlackEX med kernel 3.0.4 och ett nytt installationsprogram

Jag har färdigställt en ny version av SlackEX 13.37 Gnome3/Xfce4 LiveDVD, som bygger på Slackware 13.37 och Slax. Gnome 3.0 och kernel 3.0.4-exton används.

NYHETER
I version 110518 av SlackEX har jag lagt till programmen AbiWord 2.8.6, Wicd 1.7.0 (perfekt för hantering av trådlösa nätverk) och GDM (inloggningshanterare, som ger dig möjlighet att välja att köra Gnome 3 på bl a svenska). I nu aktuell version (111023) har jag bytt ut kernel 2.6.38.2-exton mot kernel 3.0.4-exton med stöd för "allt". Kernel 3.0.4 är senaste tillgängliga stabila kernel på kernel.org. Dessutom har jag uppgraderat Nvidias grafikdriver till version 285.05.09 och VirtualBox till version 4.1.4. De flesta andra ingående program (t.ex. Firefox och Thunderbird) har också uppgraderats till senaste versioner. Därtill kommer att det finns med ett (nytt) extra installationsprogram, som medger att Grub Legacy används som starthanterare (boot loader). Installation kan (givetvis) också ske till USB-sticka. En LISTA över alla installerade program kan ses HÄR.

English
My English spoken readers can have a look at my short description of SlackEX's features HERE.

Läs mera...