Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu 11.10 med Enlightenment 17

ExLight Live DVD är en remaster av Ubuntu 11.10 (alias Oneiric Ocelot). Skrivbordsmiljön Enlightenment 17 (Beauty at your fingertips) och kernel 3.0.0-12-generic används.

Programinnehåll: Bl a AbiWord 2.8.6, Skype 2.1 BETA, Thunderbird 7.0.1, Firefox 7.0.1, Gimp 2.6.11, Wicd och GParted 0.6.2. Alla program har uppdaterats till senaste tillgängliga stabila version per den 30 oktober 2011.

Unik (igen)
Min nya remaster av Ubuntu 11.10 tycks vara unik, trots att väldigt många remastrar just Ubuntu. Version 111030 av ExLight ersätter en tidigare version från 101216. (Också den rätt unik). Jag har hittat några andra Ubuntu/Enlightenment-projekt, men inget som baserar sig på Ubuntu 11.10.

Standardspråk och tangentbordslayout
För att lättare kunna sprida ExLight i lite vidare kretsar är standardspråket (locale) satt till engelska. Tangentbordslayouten är amerikansk.

To my English speaking readers
ExLight 11.10 Live DVD is a remaster of Ubuntu 11.10 (alias Oneiric Ocelot). The Desktop Environment is Enlightenment 17 (Beauty at your fingertips). Kernel 3.0.0-12-generic is used. Program content: AbiWord 2.8.6, Skype 2.1 Beta, Thunderbird 7.0.1, Firefox 7.0.1, GIMP 2.6.11 and GParted 0.6.2. All programs have been updated to the latest available stable version as at 30 October 2011. The system language is English. Read more about ExLight HERE (in English).

Skärmdump
Klicka på skrivbordsbilden om du vill se en större version.

Läs mera...