Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Exton|Defender med kernel 3.0.9 och Xfce 4.8

Nya Exton|Defender Super Rescue System (SRS) LiveDVD bygger på Slackware 13.37. Det finns också vissa inslag av Slax. Kernel 3.0.9-exton och skrivbordsmiljön Xfce 4.8 används. ISO-filen är på 1038 MB.

Programinnehåll
Systemet innehåller dessa räddningsverktyg: GParted 0.10.0, PartImage, Shred, Sfdisk, Rsync, Ddrescue, FSArchiver och Midnight Commander. Övriga program bl a: Wicd, Firefox 8.0, Thunderbird, Pidgin, Gimp, Xine, Emac, Samba, Java (JRE) och alla kompileringsverktyg. Nya Exton|Defender är därför ett "fullständigt" linuxsystem. Exton|Defender kan lätt installeras till hårddisk av den som så vill - läs härom nedan. Systemet har särskilt anpassats för trådlös körning. Exton|Defender kan också lätt installeras till USB-sticka. Ändringar av systemet kan sparas direkt på stickan.

English
My English speaking readers can have a look at my short description of Exton|Defender's features HERE.

Nyheter
Version 111115 av Exton|Defender ersätter en tidigare version från år 2010. Jag har bytt ut kernel 2.6.35-exton-defender mot kernel 3.0.9-exton med stöd för "extra allt". Kernel 3.0.9 är näst senaste tillgängliga stabila kernel på kernel.org. Dessutom har jag bytt ut skrivbordsmiljön LXDE mot Xfce 4.8. De flesta ingående vanliga program (t.ex. Firefox) har uppgraderats till senaste versioner. Därtill kommer att det i nya Exton|Defender finns med ett (nytt) extra installationsprogram, som medger att Grub Legacy används som starthanterare (boot loader). Installation kan (givetvis) också liksom tidigare ske till USB-sticka. Nu på tre olika sätt.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR.

Läs mera...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Exton|Defender kan nu också hämtas på Pirate Bay.

LINUX.EXTON.NET