Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

DebEX-Mint 10 Special LiveDVD med kernel 3.0.0-12-generic

Nya DebEX-Mint 10 live dvd på svenska är nu klar. Systemet är en remaster av Linux Mint 10 - alias "Julia" (From freedom came elegance), som släpptes den 12 november 2010. Gnome 2.32 och kernel 3.0.0-12-generic (samma som i Linux Mint 12) används.

To my English speaking readers
A short description of DebEX-Mint's features.

Programinnehåll
m m: Bl a OpenOffice 3.2.1, Thunderbird 8.0, Firefox 8.0.1, VLC 1.1.4, Gimp 2.6.10 och win32-codecs. Alla program har uppdaterats till senaste tillgängliga stabila version per den 28 november 2011.

Historia m m
Min första version av DebEX-Mint 10 gjorde jag redan den 14 november 2010. Dagens version (111128) har tillkommit på begäran av mintentusiaster, som anser att just version 10 är den allra bästa versionen av Linux Mint. Den stora fördelen med nya DebEX-Mint 10 är att den innehåller kerneln 3.0.0-12-generic. Med en så ny kernel får DebEX-Mint 10 stöd för nästan all ny hårdvara. T. ex. nya mobilnät och USB-enheter m m. Det är just det som saknas av mintentusiasterna för närvarande.

Mina förändringar av originalsystemet
Mina förändringar/tillägg:
1. Kernel 3.0.0-12-generic
2. Firefox 8.0.1
3. Thunderbird 8.0
4. Leafpad (världens bästa lilla textredigerare).

S k feedback
Fungerar allt? Har du svårt att följa mina instruktioner eller har du upptäckt oklarheter? Skriv här i form av en kommentar eller starta en forumtråd på LINUX.EXTON.NET. Du kan läsa positiva recensioner av nya DebEX-Mint 10 HÄR och HÄR.

Vem är denna extondist lämpad för?

DebEX-Mint 10 Special passar inte bara mintentusiaster utan alla som som vill göra "linuxlivet" riktigt enkelt för sig.

TILLÄGG 111202

Installera kernel 3.2.0-rc4
Jag har roat mig med att kompilera en "egen" Ubuntu-kernel, nämligen kernel 3.2.0-rc4-exton-custom. Kernel 3.2.0-rc4 är den nyaste kernel som finns att hämta från kernel.org. Kerneln passar även i DebEX-Mint 10. Om du vill installera nyssnämnd kernel ska du läsa min INSTRUKTION.

LÄS MERA…

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Jag blev lite försenad eftersom jag fick besök här hemma just ikväll..

Nu har jag laddat ner filen, kollat MD5 och gjort en UNetbootin-sticka och därefter installerat till en 16 GB sticka som nu sitter i datorn.

Allt har fungerat hela vägen - utan strul.  (Det är denna installation jag kör på för närvarande). Möjligen att det var färre skrvbordsteman att välja på i denna versionen, men det har ju ingen betydelse.

Det verkar som om datorn är mycket rappare än vad den var med Mint 10 original. En synnerligen trevlig bekantskap så här långt. Laughing out loud

Det har även kommit ett uppdateringspaket.  Det är samma som jag hade i min Desktop med LM 10 tidigare idag.  Inga konstigheter med några program som inte får röras.   Jag skall kolla lite angående blockeringen av berörda paket senare.

Det här verkar jättebra Exton!  Smile

Återkommer med mer synpunkter när jag hunnit testa mer!

 

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

extons bild

Jättebra. Jag hittade själv som sagt heller inga fel, men...

UNetbootin: Ja, jag har visst glömt att skriva något på INFO-sidan om USB-installationer. Måste nu genast rätta till det.

LINUX.EXTON.NET

tux-svens bild

Jag kan inte hitta några fel alls!    Jag har använt Thunderbird och Firefox.  Dessa verkar f.ö. själva ha etablerat serverkontakt för sina uppdateringar, så där finns det inga bekymmer. 

Jag gjorde även den vanliga uppdateringen jag nämnde tidigare, vilket fungerade alldeles utmärkt. Har även installerat min nätverksskrivare helt smärtfritt.

Jag är mycket nöjd med det jag sett.  Faktiskt bättre än jag vågat hoppas på.  Mint 12 är, enligt min uppfattning, faktiskt helt chanslös vid en jämförelse med denna "upphottade" Mint 10.. Laughing out loud

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

extons bild

Det var roligt att höra. Jag hoppas nu att din entusiasm smittar av sig så att många fler vill testa disten och helst skriva något om sina körerfarenheter.

LINUX.EXTON.NET