Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kommande Linux Mint 12 KDE

Enligt de senaste bullentinerna från Clem Lefebvre (Linux Mints grundare/utvecklare) kommer Linux Mint 12 KDE att släppas före jul. Den versionen av Mint kommer sannolikt att innehålla KDE 4.7.4 (som släpptes 111207) och Ubuntus/Kubuntus originalkernel 3.0.0-12-generic.

Min Mint-12-remaster DebEX-Mint 12 Xmas KDE innehåller KDE 4.7.3 och kernel 3.1.4.

Den som inte orkar vänta till jul och/eller gillar/behöver en nyare kernel än 3.0.0-12-generic (rätteligen den officiella kerneln 3.0.4) kan testa DebEX-Mint 12 Xmas. Många som gjort det är nöjda. Det framgår bl a på Linux Mints forum. Nedan återger jag en positiv recension.

I have tested KDE in DebEX-Mint 12 LiveDVD and I am very satisfied. I tried it on two computer systems: One has the following hardware parts --> Intel Pentium Dual-Core Mobile T3200 (2.00 GHz), 3GB Ram, Intel (GMA) 4500M and the other --> Intel Core 2 Quad Processor Q6600 (2,66 GHz), 4GB Ram, NVIDIA GeForce GTS 250 (1GB).

In both cases it works fast and the systems responded very well. I think that it is a good addition that the new kernel 3.1.4 is installed. The only problem I came across was that I wasn't able to connect wirelessly with wicd but I read a previous post suggesting this:

Wicd: I forgot to mention it, but Wicd doesn't work so well in KDE, when you are running from a dvd. (Don't know why). Login to Gnome and use Network Manager to configure your wireless network. Works perfect.

I recommend DebEX-Mint 12 since the new Mint with KDE is delayed.