Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Test av Windows 8

Jag har roat mig med att installera och testköra Windows 8 i VirtualBox. Systemet är en BETA prerelease, men kallas officiellt för Windows 8 Developer Preview. Det hela fungerar dock rätt bra redan nu tycker jag.

ISO-filen är på 4.8 GB. Den kan hämtas HÄR. Jag gjorde min installation direkt från ISO-filen.

Se HÄR hur det ser ut när Windows 8 startats upp från "hårddisken".

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Vad tycker du om metro gränsnittet?

Personligen så finner jag det t.om värre än gnome3.

 

extons bild

Jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Jag har precis börjat vänja mig vid Gnome3-skrivbordet. Så har jag också allmänt en positiv syn på förändringar. Även omvälvande sådana.

Det kanske bara är en vanesak?

LINUX.EXTON.NET

FoHs bild

Jo, det är det nog, för man kan ju vänja sig även vid dåliga saker Wink Jag gillade inte Metro, men med lite plugins och widgets kanske det kan fungera. Jag tyckte det led av samma problem som Ubuntus Dash i Unity, dvs "Vad har jag egentligen för program och var hittar jag dom?" Jag gillar att åtminstone ha något menyliknande som ett alternativ.

ein.anderssons bild

 Generellt är det ingen större skillnad på Win8 och Win7 underskalet.

Personligen tycker jag att metro suger totalt på en laptop eller stationär dator känns otroligt klumpigt, men när jag testat det på touchscreen är det faktiskt riktigt trevligt.

 

Sedan finns det flera saker som gör så jag inte kan tänka mig windows 8 längre.
 

http://www.idg.se/2.1085/1.422375/windows-8-hjalper-dig-halla-reda-pa-lo...
Flera gånger i veckan hör man om folk som på ett eller annt sätt ger bort sitt hotmail konto, att nu ha både inloggning och "Alla" sina lösenord där känns väldigt osäkert.

http://www.idg.se/2.1085/1.421561/microsoft-kan-doda-appar-i-windows-8
http://www.idg.se/2.1085/1.420933/microsoft-kan-radera-program-pa-distans
Så nu har micosoft gett efter för samma hemskheter som både google och apple kör med. Jag själv blev drabbad av google raderade ett program jag köp efter 3 dagar, med förklaringen "misc". Vägrade sedan ge mig vidare information. (Dom tog dock och återbetala mig). Eftersom ingen av mina vänner som köpte samma produkt som mig så tar jag det snudd på personligt.

Så förutom att man får en mer enhetlig utsende om man väljer att köra WinPhone och Surfplattor så ser jag inte att någon skulle ha något som helst behov att uppdatera till Windows 8

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

IngeSvs bild

Är det någon som fått det att fungera att ansluta till en skrivare på en Linuxserver (openSUSE) när man kör Windows 8 i Virtualbox? Det lyckades först när jag var inloggad med mitt hotmailkonto, men utan att det blev någon utskrift, men nu som lokal användare kan jag inte ansluta till den utdelade skrivaren.

Edit: Det går att ansluta till HP skrivaren, men där finns det inga passande drivrutiner, men inte till en Samsung.

Fungerar inte drivrutinerna till windows7?

IngeSvs bild

Om du menar for HP skrivaren är de senaste drivrutinerna för Windows 95

Detta brukar gå att lösa iallafall upptill windows 7.

Det kanske inte är så lätt men det går.

Jag tänker inte skriva om dom olika metoderna som jag använt då det finns många olika lösningar som kan fungera och det krävs mycket för att beskriva dessa.

Men för din HP skrivare så hade jag testat HP Universal Print Driver for Windows.

Men i regel om en gammal printer strular är att sätta upp en skrivarserver i linux med cups och skicka utskrifterna till den då cups har stöd för det mesta.

Jag har förklarat lite om skrivarstöd i linux i ett gammalt inlägg.

I värsta fall så kan man skapa en falsk postscript printer i windows som skapar en fil som sedan kan skickas till skrivarservern eller skriva den direkt till CUPS. (tex Märke Generic och skrivare “MS Publisher Imagesetter”)

Så jag tycker att det borde gå att få en fungerande lösning.

Om du verkligen vill få igång det så kanske jag kan fördjupa mig i andra metoder men det tar tid och är rörigt, men då jag antar att du mest testar på skoj hemma så är det inte lönt.